Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Николай има спешно нужда от помощ, за да остане до детето си

31.10.2022

Николай има спешно нужда от помощ, за да остане до детето сиВсяко дарение е важно.

В продължение на 8 месеца Николай Дойчев се е лекувал в болница "Анадолу" в Истанбул. Първите 3 месеца лечението е имало ефект, но от събитията през последната седмица е станало ясно, че последните 5 месеца Ники вместо да се подобрява, той се влошава. 42-годишният мъж е от Стара Загора и е баща на 7-годишно момиченце. Той е диагностициран с агресивен рак на стомаха и хранопровода.

Преди дни семейството му споделиха в социалните мрежи, че се нуждаят от 25 000 лв. за лечението му, но впоследствие са получили информация, че ще трябват повече пари - 41 000 лв. "Шокът беше огромен. Чудихме се кой път да хванем и как да се справим", признават близките му. Наложило се е Вени, неговата съпруга, спешно да се прибере в България, за да може да преведе парите от дарителската сметка към "Анадолу". Дарителските сметки не могат да се управляват от чужбина и затова се налага това. Понеже Ники не може да стои сам, неговият брат Динко сменя Вени, за да могат да се случат нещата.

Тези дни са ад за семейството на Николай. Мнението на лекарите от "Анадолу" се е сменяло на всеки на 30 минути.

"Това ни объркваше страшно много. Все чакахме нещо и все бяхме изненадвани неприятно. Ники междувременно не спираше да повръща, но лошото стана когато започна а повръща и кръв. Това наложи спешна гастроскопия и това което ни казваха , че е стеснение на дебелото черво, после стана стеснение на дванайсетопръстника, накрая се оказа, че е ново раково образование. Поредният шок! От ПЕТ скенера, които са му направени, се засегнаха бъбреците и започнаха да работят не както трябва.", пишат близките на Ники.

За капак - лекарят от болницата е извикал Динко и му е казал, че състоянието на брат му въобще не е добро и че могат да си го прибират. "Плакахме, викахме, не мога да ви опиша това през което минахме. В името на Николай много бързо трябваше да се възстановим психически и да търсим вариант. Слава Богу намерихме такъв след десетки звънения и разговори", разказват близките му.

В последните дни на изминалата седмица са преместили Николай в друга болница. Била е направена консултация по документи и така са успяли да открият екип от лекари, които имат желанието да се борят за живота на Ники. За тях е изумително как досега на Ники не му е включена имунотерапия предвид агресивния рак, с който се бори.

"Винаги трябва да се борим до последно и това, което казахте, че едва ли не нетрябва да си хабим парите и да си го приберем да си починел в предвид състоянието му е безумие! От кое да си почине, като той се храни венозно. Той не може да се прибере у тях при положение, че е постоянно на системи. Да, за да се лекува един човек му трябват пари, но не всичко е пари!", допълват приятелите на Николай.

Сега отново има лъч надежда за подобряване на състоянието му и близките на Николай молят да на ги изоставяме в този момент.

"В събота започнах да организирам линейка, с която Николай да бъде преместен от "Анадолу" до "Мемориал Шишли", Истанбул. Естествено и с това имахме трудности, като се има в предвид, че са почивни дни, но важното е, че успяхме, благодарение на Romoy.
В понеделник на обед Ники беше транспортиран и вече е в друга болница, а именно "Мемориал Шишли". За да го приемат по спешност трябваше в събота да преведем спешно 5000 евро като аванс. До тук добре, но банката в България не прави международни преводи в събота. Това наложи да намерим на заем тези пари, за да може да се платят в понеделник сутринта. Това наложи Вени отново да тръгне за Турция за да направи плащането."

Ники сега продължава да се храни венозно. Вливат му и системи, за да не се губи течността в организма му, за да може му работят бъбреците. Заради непрестанното повръщане му е направена нова гастроскопия, докторите са поставили назогастритна тръбичка през носа до тънкото черво, за да спрат повръщането и червата да започнат да работят по-добре и Ники да може да започне да се храни. Междувременно по време на изследването са се установили разсейки в коремната област, това е наложило Ники да бъде подсилен с медикаменти. Трябва да се подобри общото му състояние, за да може да се включи имунотерапията и новата химиотерапия, която ще му назначат.

"Животът на този млад баща е във Вашите ръце. Молим Ви с цялото си сърце, ПОМОГНЕТЕ НА НИКИ ДА ЖИВЕЕ. Нека се обединим и заедно му подадем ръка, на него, на семейството му. Малката Симонка е вече ученичка и има нужда от баща си. Има нужда да бъде подкрепяна и закриляна. Молим Ви, споделете, дарете, помогнете ни. Всичко на този етап стана благодарение на Вас, на Вашата подкрепа и съпричастност. Нека и този път да се обединим и успеем ЗАЕДНО", зоват близките на Николай.

Как да помогнем на Ники:

1. Дарение по дарителската сметка

Обединена българска банка "АД
Валута: лева
IBAN:BG18UBBS80021030870150
BIC:UBBSBGSF
Титуляр:Николай Иванов Дойчев
NIKOLAY IVANOV DOYCHEV

2. Дарение чрез PayPal: help-niki@abv.bg

3. Дарение чрез Revolut : @nikola55kr

4. Като организирате благотворително събитие в подкрепа на Ники


Новина от сайт https://plovdivnow.bg/

Източник: https://plovdivnow.bg
Снимка: https://plovdivnow.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova