Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Кампания събира средства за операция на 22-годишния Георги

21.05.2024

Кампания събира средства за операция на 22-годишния ГеоргиЗов за благотворителност в подкрепа на 22-годишния Георги Маринов, претърпял тежка катастрофа край Хисаря, в резултат на което момчето е парализирано от гърдите надолу.

Благотворителната кампания за събиране на средства за операция, която стартира миналия месец, продължава, а сред основните организатори на дарителската инициатива под надслов "Подкрепи Георги за успеха", е кметът на Марково Десислава Терзиева. В подкрепа на Георги Маринов се организира благотворителен футболен мач между ветераните на двата футболни гранда в Пловдив – „Ботев” и "Локомотив”

Преди две години и половина 22-годишният Георги Маринов претърпява тежка катастрофа край Хисаря, след която се парализира от гърдите надолу. Оттогава досега младият мъж е опитвал различни лечения - и конвенционални, и нетрадиционни, като семейството му е платило големи суми, но резултат няма.

Ново лечение в столицата на Тайланд - Банкок, му дава надежда да проходи. То все още е експериментално, но резултатите са добри. Сумата, необходима за лечението на Георги обаче е огромна. Офертата от лечебното заведение само за операцията е в размер на 350 000 лв.

От миналия месец в ход е благотворителна кампания за събиране на средства в подкрепа на младежа. Сред тях са благотворителни базари, фестивали, футболни турнири и срещи, автомобилни състезания. Това разказа кметът на село Марково Десислава Терзиева, на която Георги е племенник. Тя е сред основните организатори на дарителската кампания под надслов: „Подкрепи Георги за успеха“ и е благодарна на всички, помогнали за събиране на средства в подкрепа на младежа.

Йога на открито, рали в Смолян, фестивалът на баницата в Марково, търгове от спортисти и доста други инициативи също подкрепиха Георги. Част от необходимата сума е събрана, но са нужни още доста средства. В началото на следващата седмица предстои благотворителния футболен мач между ветераните на "Ботев" и "Локомотив". Той ще се състои на тренировъчния стадион на ПФК "Ботев" в Коматево и е подкрепен от кметовете на Пловдив - Костадин Димитров и община "Родопи" - Павел Михайлов. Сред гостите на футболната среща ще бъде бишвият нападател на "Локомотив" и голмайстор № 1 за всички времена в "А" група Мартин Камбуров, очакват се и други известни футболни звезди от миналото.

Предстои също рок концерт в Стамболиейски на 31 май в подкрепа на Георги, турнир на детско-юношеската школа на „Ботев“ на 1 юни, детски благотворителни театри в читалището в Марково и др.

Първата дата за операцията, която е определена от клиниката в Банкок е 6 август и семейството се надява дотогава парите да се съберат. На същата дата през 2021 година животът на Георги се преобръща – това е датата на катастрофата. Самият Георги вярва силно, че операцията му ще бъде успешна.

Семейството има и дарителска сметка в лева:
IBAN: BG36BPBI79424055936001
BIC& BPBIBGSF
Титуляр: Иван Маринов Маринов (баща на Георги)

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova