Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Двери стартира нов проект: „Първи стъпки в Православието“

03.06.2020

Двери стартира нов проект: „Първи стъпки в Православието“Скъпи читатели и съмишленици,

Представяме ви най-новия проект на екипа на Центъра за образователни инициативи „Двери“: „Първи стъпки в Православието“ – наръчник за съвременните деца, техните учители и родители.

Създаден е за децата на 21 в., които обичат технологиите, но искат да научат повече и за вярата. Проектът представя на децата от началната училищна възраст християнския поглед към света и човека, но прави връзки и със съвременното хуманитарно знание и природните науки.

Проектът е част от усилията на екипа ни да подпомогне християнското образование на българските деца по модерен начин, който кореспондира с потребностите на днешното поколение, което с лекота борави с технологиите, но трудно намира пътя към себе си и към Бога. „Първи стъпки в Православието“ задава посоката в това отношение.

Подобен иновативен проект има нужда от съмишленици – хора с горещи сърца, открит и смел ум, които се вдъхновяват от Христовите думи „Дерзайте!“ и „Бъдете будни!“. Съмишленици, които очакват православната вяра да даде на децата ни възможност за изграждане на критичен мироглед, за развитие на творческия им потенциал и за израстване до „пълната възраст на Христовото съвършенство“ (Еф. 4:13).

В това си начинание имаме нужда и от вашата подкрепа, за да може това издание да достигне до съвременните деца. Те имат правото да погледнат към света на вярата без страх и предразсъдъци и да видят в Църквата неограничен хоризонт за духовно развитие.

Проектът:

Отпечатване на наръчник „Първи стъпки в Православието“, насочен към децата от начална училищна възраст и техните родители и учители. В него последователно и по увлекателен начин са представени основните християнски възгледи за Творението, десетте Божи заповеди, основните старозаветни разкази, между които така трудните за разбиране в детска възраст теми за потопа и Вавилонската кула. Децата ще научат в какво се проявява Божията справедливост, кой може да стане светец и можеш ли да бъдеш приятел с Бога. Как човек може да общува с Бога и да изследва тайните на вселената – от микроскопичните същества до движението на звездите и планетите. Каква е ролята на вярата в научните изследвания, при управлението на държава, при отбраната на крепост. Важно място в наръчника заема екологията, като елемент от отговорността на човека за сътворения от Бог свят.

Отпечатване на творческа книжка със забавни задачи, в която децата могат да творят, пишат и се забавляват, учейки за християнството.

Част от тиража на изданието на наръчника и книжката ще се предостави безплатно за ползване от учители.

Създаване на електронен интерактивен вариант на наръчника и книжката, базиран в интернет, включващ изследователски задачи, видеа, допълнителна информация и изображения.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova