Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Родителите на загиналия в зверска катастрофа Крис дариха събраните пари за детето им на друг

04.10.2021

Родителите на загиналия в зверска катастрофа Крис дариха събраните пари за детето им на другКрасимира Атанасова и Мариян Петров, родители на загиналия при жестоката катастрофа на Гергьовден в Добрич 3-годишен Крис, даряват набраните средства за ранените от семейството на други нуждаещи се хора. Това съобщи в социалната мрежа Станислава Петрова, която е в инвалидна количка след претърпян пътен инцидент. Тя е една от подпомогнатите.

Станислава припомня, че след катастрофата бе организирана кампания за набиране на средства за лечението на пострадалите членове на семейството. Сега Красимира и Мариян, въпреки мъката си по загубеното дете, са решили да дарят неизразходваните средства на други хора в нужда. Те посетили Станислава лично и й дали парите, събрани в една от дарителските кутии. По дарителската й сметка вече са внесени 331 лева.

„Респект! Не ми стигат думите да изкажа благодарността и възхищението си към тези хора, мога само да кажа огромно Благодаря! Бъдете здрави и благословени! Вие сте хора за пример с големи сърца!”

Припомняме, че при ужасяващия инцидент на 6 май шофьор премина на червен светофар на кръстовището на улица “Христо Ботев” и бул. “Русия” в Добрич и помете автомобила, в който е пътувало семейството на Крис. След зверския удар детето бе попаднало под колата и се наложи тя да бъде вдигната, за да бъде извадено телцето му. След дни в кома и две черепно-мозъчни операции детето почина. При тежкия удар пострадаха и майката на детето и сестричката му Виктория. Момичето бе със счупена ключица, а Красимира – с фрактури на таз и подбердица, която бе оперирана.

Станислава пък пострада при тежка катастрофа на 11 декември 2019 година. Тогава джип блъска лекия автомобил „Опел”, управляван от младата жена, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се удря в дърво, а детето на шофьорката – на година и осем месеца, е открито извън автомобила след като майка му успява да го изкара от него. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а Станислава е настанена в МБАЛ с множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в лечебно заведение във Варна, където са й направени операции. В момента тя е обездвижена от кръста надолу и провежда усилена рехабилитация.

Източник: https://www.strumapress.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova