Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

15 000 Рождественски пъзела достигнаха до български деца в страната и чужбина

30.12.2016

15 000 Рождественски пъзела достигнаха до български деца в страната и чужбинаХиляди деца в страната и в българските училища в чужбина получиха Рождественски подарък в навечерието на Коледа. Подаръкът включва разказ на Христовото Рождество, икона на празника и 3Д пъзел украса за елха. Той е подготвен от екипа на Двери и издаден с финансовата подкрепа на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

Рождественският пъзел излиза за втора година, но сега за първи път той достига до учениците в българските училища в Централна и Западна Европа, както и в Румъния и Молдова.

Заедно с Коледния подарък до българските ученици в Западна Европа митрополит Антоний изпрати и Рождественско послание за светли и благословени празници. „В дните до раждането по плът на Богомладенеца нека всички да се подготвим и Му пренесем дарове от добри дела, грижа и любов към ближните. Обединени от духа на добротворството, независимо в коя част на Европа и света се намираме, всички ние с истинска и чиста радост ще посрещнем светлата и свята нощ на Христовото Рождество“, пише владиката.

„Да се стремим да бъдем добър пример за нашите деца и да възпитаме у тях любов към родината и Църквата, да ценят това, с което Бог прещедро ни е обдарил“, се казва в посланието на митрополит Антоний, отправено също така и към учители и родителите на българските ученици.

Рождественският пъзел донесе много радост както на учениците в общообразователните училища у нас, така и на възпитаниците на неделните прицърковни школи. В много български домове чрез най-малките членове на семейството беше донесен разказът за Рождество Христово и икона на събитието. На много коледни елхи се появи нова украса с образа на Божията майка и Богомладенеца Христос.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova