Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

1200 кг капачки събраха русенци в подкрепа на кампанията Капачки за бъдеще

27.10.2021

1200 кг капачки събраха русенци в подкрепа на кампанията Капачки за бъдеще1200 кг капачки бяха дарени в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“. Те бяха събрани със съвместните усилия на Младежкия парламент в Русе, по чиято инициатива в града бяха поставени метални сърца, и общинското предприятие „Паркстрой“, което се грижи за тяхното транспортиране.

Въпреки лошото време, те успяха да предадат за рециклиране събраните от гражданите капачки през летните месеци и да спомогнат за постигането на крайната цел - събиране на средства за закупуване на нова неонатална линейка.

„Щастливи сме, че и този път бяхме част от кампанията и допринесохме за успеха. Пожелаваме на всички да са здрави и да не спират да доброволстват“, споделиха доброволците от Младежкия парламент.

Последната кампания на „Капачки за бъдеще“ в Русе се проведе през май тази година. За по-малко от 4 години сдружението събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само за първите две години от начинанието си със събраните средства бяха дарени 22 кувьоза на общински болници, а от началото на 2020 г. досега е доставена и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен събирането на средства, каузата обединява стотици хора от цялата страна, които организират безвъзмездно пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, а всеки желаещ е добре дошъл да се включи.

Източник: https://obshtinaruse.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova