Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Събраха 700 лв. от концерт за лечението на русенка

21.07.2020

Събраха 700 лв. от концерт за лечението на русенкаБлизо 700 лв. са събрани в подкрепа на Лидия Лечева от RUSE SUMMER FESTIVAL 2020. Това съобщиха от Общинската администрация след като нарочна комисия установи получените дарения.

Провелият се от 29 юни до 5 юли Ruse Summer Festival 2020 събра стотици русенци и фенове на рок музиката в крайдунавския град. Организаторите на фестивала прегърнаха каузата на русенката Лидия Господинова и помогнаха за събирането на средства за нейното лечение.

Лидия страда от множествена склероза, а пътят към лечението й струва 45 000 евро. С допълнителните разноски по пътуването и престоя там, а и със задължителната последваща рехабилитация, сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро. Лидия е одобрена за HSCT в московската клиника „Пирогов“ след предоставената медицинска документация и изследвания. Тя трябваше да постъпи за лечение след месец април тази година. Но това така и не се случи – заради световната епидемия от COVID-19 и заради необходимите още 30 000 евро. Доброто е заразно не по-малко от всеки вирус, затова и много хора подадоха ръка в този особено труден период в живота на Лидия.

Момчетата, които организират ежегодно рок събития в Русе – Емил Кехайов и Иво Минчев, поставиха урни, предназначени за набиране на средства за Лидия.

На 21 юли, в сградата на Община Русе, комисия установи размера на събраните с благотворителна цел парични средства, като точната сума е 658,09 лв. Даренията се събираха в 2 запечатани урни по време на рок фестивала Ruse Summer Fest 2020, организиран със съдействието на Община Русе.

Комисията е назначена със заповед на и. д. кмет на Община Русе Димитър Недев и е в състав председател Ирена Маркова – гл. експерт в отдел „Култура“, Емил Кехайов – организатор на събитието, Благовеста Блажева – счетоводител-касиер в Община Русе и Кристина Борисова – ст. експерт „Връзки с обществеността“.

Събраната сума остава на съхранение в касата на общината до предаването й на Лидия, а тя благодари на всеки, който е отделил от себе си в името на една добра кауза.

Източник: https://www.briag.bg
Снимка: https://www.briag.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova