Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарение по случай Бабинден получи отделението по неонатология в Русе

24.01.2023

Дарение по случай Бабинден получи отделението по неонатология в Русе20 неонатални легла бяха дарени на УМБАЛ "Канев" от русенската фирма "Дунарит" АД

По случай Деня на родилната помощ и професионален празник на акушерките и гинеколозите, "Дунарит" АД дари 20 неонатални легла за нуждите на отделението по неонатология на Университетска болница „Канев“.

Леглата са от висок клас, произведени от антибактериални материали, като всяко едно си има самостоятелно шкафче за съхранение на всичко, което е необходимо за престоя на новороденото в отделението. Неонатологията на УМБАЛ „Канев“ е със статут на междуобластен център, с трето ниво на компетентност, и приема новородени от Русенска област и градовете Силистра, Кубрат, Исперих, Тутракан, Разград и Бяла и други лечебни заведения в града.

За изминалата 2022 година, през неонатологията са преминали 1151 новородени, като 20 от тях са били приети от други болници.

"Университетска болница „Канев“ и екипът на Отделение Неонатология изразяват сърдечната си благодарност за този дарителски жест. Чрез него екипът на "Дунарит" АД показа, че трудът на медицинските екипи, които се грижат за нашите най- малки, но най- борбени пациенти, е високо оценен. Това, което правите, е достойно за уважение и е безценно за нас, за децата и за техните родители! В навечерието на Вашата годишнина – 120 години от създаването на "Дунарит" АД, благодарим още веднъж за проявената съпричастност и за доверието!" се казва в прессъобщението на болницата.

Източник: https://www.dunavmost.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova