Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дариха оборудване за над 60 000 лв. на Русенския университет

25.04.2024

Дариха оборудване за над 60 000 лв. на Русенския университетБезвъзмездно дарение от Siemens“ на оборудване за индустриална автоматизация и комуникации за учебни цели на обща пазарна стойност 62 650,00 лв. получи Русенският унимерситет.

Пакетът включва 8 промишлени контролера, 8 операторски панела, комуникационно оборудване за изграждане на Profinet мрежа, един мрежово управляван честотен инвертор и необходимите съвременни софтуерни продукти за работа с новото оборудване. Целта е обновяване и модернизиране на съвместно изградената лаборатория по „Индустриални контролери и комуникации Siemens“

Дарението бе връчен от инж. д-р Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, която е и председател на Съвета на настоятелите на Русенския университет.

С дарението Русенският университет има ангажимента да подмени компютрите в лабораторията с по-мощни, които да могат да работят с новите софтуерни продукти, както и да внедри оборудването чрез нови професионално изработени макети в учебния процес.

Съвместното дългогодишно сътрудничество със Siemens в сферата на обучението подпомага Русенския университет в развитието на един по-практичен и по-качествен учебен процес, спомага за развитието на по-добре подготвени специалисти и за подобряване на бизнес климата в Русенския регион като цяло, а от там и за повишаване на стандарта на живот, подчертават от висшето училище.

Източник: https://tvn.bg
Снимка: https://tvn.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova