Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Второкласници от Русе получиха детски библии

16.04.2019

Второкласници от Русе получиха детски библии На 9 април по инициатива на свещ. Кирил Синев и с благословението на Русенския митр. Наум 20 второкласници от СУ „Васил Левски“ в Русе получиха Библия за деца. Изпълнявайки Христовата повеля „Идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина, и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал“ (Мат. 28:19-20), духовникът раздаде на учениците книгите, към които те проявиха голям интерес. С нетърпение започнаха да прелистват страниците на Св. Писание, разказано в достъпна за децата форма. Някои ученици поискаха екземпляри и за свои приятели.

Учителката Росица Хальова раздаде на ученолюбивите деца, изучаващи предмета Религия, донесения от духовника последен брой на епархийския вестник Вяра и живот, посветен на Благовещение. Последната страница на изданието е изпълнена с рисунки на ученици за празника.

По време на срещата в училището децата имаха възможност да зададат своите въпроси към духовника, който с интерес ги изслуша и им отговори по достъпен начин. Децата са заинтригувани от предмета Религия и участват много активно в заниманията. Те усвояват с интерес учебната материя, която в голяма степен разширява тяхната обща култура и е предпоставка за справяне със съвременните предизвикателствата, пред които се изправя нашето общество.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova