Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Мили хора, помогнете! 4-годишната Белослава има нужда от нас

23.08.2023

Мили хора, помогнете! 4-годишната Белослава има нужда от насPRITY CUP в лицето на Милен Иванов се включват в каузата “Заедно за Бела", като на 26-27.08 в Горна Оряховица ще се проведат мега сблъсъците на финалния турнир на PRITY CUP в комплекс Prity Sport - Горна Оряховица.

В подкрепа на малката Бела (която оцелява след крайно тежък инцидент и се лекува и възстановява в Турция) ще бъдат поставени дарителски кутии!

Всеки, който иска да подпомогне лечението на малкото дете и няма възможност да присъства на събитието, може да направи дарение по следната дарителска сметка:

Дарение за Белослава Бисерова Бориславова

IBAN - BG85 FINV 9150 1317 5575 50
BIC - FINVBGSF
Банка - Първа Инвестиционна Банка

PayPal paypal.me/BBorislawow



Белослава Бисерова Бориславова е едно здраво, щастливо и усмихнато дете до 12.05.2021. Тогава две-годишната Белослава от град Русе получава внезапен сърдечен арест докато си играе с другите деца на площадката. Внезапно, без никакви симптоми и без никога да е боледувала през живота си, нейното сърце спира.

В следствие на сърдечния арест (спиране на сърдечна и дихателна дейност) Бела изпада в клинична смърт общо 10 минути, 2 от които лежи мъртва на площадката вече посинялв, а през останалите 8 минути я реанимират.

Русенските лекари успяват да я върнат в света на живите, но детето изпада в кома и е транспортирано по спешност в болница Пирогов (София) където прекарва 2 месеца в детска реанимация, от които 1 месец е интубирана в кома. Диагностицирана е COVID-19 инфекция с 50% засягане на белите дробове, получава глобален мозъчен оток и следват куп несъвместими с живота състояния, които тя успява да преодолее.

Излиза жива от интензивното отделение, но в крайно тежко състояние. Следват 20 дни в неврохирургията на Пирогов и изписване, но отново в крайно тежко състояние. Бързо става ясно, че варианти за лечение в България не съществуват!

Благодарение на много хора с големи сърца Бела е транспортирана за лечение в болница Рейап (Истанбул, Турция), където месеци наред лекарите се борят за нейното стабилизиране и успяват да я извадят от критичното състояние, в което пристига. Нейното лечение в Турция продължава и детето показва значително подобрение!

Нека бъдем съпричастни, нека не спираме да помагаме на “отписаните" от България деца!

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova