Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Зов за помощ: Силвия от Русе има нужда от средства за операция за живот без болка

06.06.2023

Зов за помощ: Силвия от Русе има нужда от средства за операция за живот без болкаЗов за помощ към хората с добри сърца отправи 64-годишната Силвия Златкова от Русе, която е диагностицирана с рядко заболяване. В последните три години и половина животът й се е превърнал в изпитание заради адските болки и невъзможността да се движи. Шансът й е гръбначно-мозъчна операция на стойност 55 900 евро в AIMIS Spine в Кипър, но средствата са непосилни за възрастната жена.

Ето и посланието на Силвия Златкова:

Здравейте, мили хора, познати и непознати!

Казвам се Силвия и за моите 64 години никога не ми е минавало през ума, че ще ми се наложи да моля за помощ всички вас. Но ето, случи се, не мога да се справя с най-голямото предизвикателство в живота ми без вас.

Пенсионирах се, имам внучка, която да ме радва и неочаквано ме сполетя голяма беда. Животът ми се преобърна… Три години и половина „живея“ с грешни диагнози, лекарства и лечения, ако това може да се нарече живот…

Всичко започна със смущения в походката ми. За няколко месеца заболяването ми се разви, а диагноза нямаше. Изпитвах силни, парещи болки по целите си долни крайници, падах, не можех да владея краката си. Не стигаше това, ами се появи и дисфункция на отделителната система.

Състоянието ми се влошаваше. Лекарите поставяха и отхвърляха различни диагнози – от психиатрични до най-тежки и безнадеждни. Така с проба – грешка в лечението ми, загубих три ценни години. Междувременно състоянието ми прогресира до степен да не мога да се обслужвам сама.

За мен се грижи онкоболната ми майка, която също е в лошо здравословно състояние и тъй като не смогва, се наложи съпругът ми да напусне работа, защото грижите за мен са денонощни – не мога да направя една стъпка сама, не мога да се изправя на крака. Всичко е съпроводено с ужасни болки, които дори с обезболяващи не се повлияват поне до степен да станат по-поносими. Не мога да стоя седнала повече от 5 минути, което прави невъзможно извеждането ми навън.

В края на 2022 г. направих пореден ЯМР, който установи, че по целият ми гръбнак има кисти на Тарлов. Това е рядко заболяване, чието лечение е само оперативно. За съжаление само няколко специалисти в света оперират с успешна техника, но не и тук в България.

Направих консултация с д-р Франк Файгенбаум от САЩ. Той е неврохирургът, който има най-голям брой успешни операции. Няколко пъти в годината идва да оперира пациенти в AIMIS Spine в Кипър. От него научих, че кистите, които са в сакралния отдел на нива S1/S2 – пет на брой са тези, които прилагат компресия на нервните корени, предизвикват всички симптоми и парализирането ми.

Получих оферта на стойност 55 900 евро. Сумата е непосилна за мен и семейството ми, а това е цената, която трябва да платя, за да имам възможността да проходя отново, да бъда пълноценен човек.

Най-лошото е, че колкото повече време минава, толкова повече нервите се увреждат необратимо и процента на възстановяване намалява. Това означава, че нямам много време за губене. Достатъчно много отмина, не мога да си позволя още.

Затова ви моля от дъното на сърцето си, Ангели на Доброто, помогнете ми да се избавя от влудяващите болки. Помогнете ми да не губя надежда, че един ден отново ще напусна тази стая, ще видя света отвън, не от прозореца … Искам да живея, но имам нужда от вашата помощ!

Страх ме е. Страх ме е от неизвестното. Страх ме е от това, което предстои.

Безкрайно много благодаря на всеки, който ще отдели средства за мен, независимо колко – няма малко или голямо дарение! Всяка стотинка е важна за мен! Моля ви споделяйте, за да може да достигне до възможно най-много хора с добри сърца!

Бъдете много здрави и благословени!

Начинът, по който можете да ме подкрепите, е следният:

Банка ДСК Дарителска сметка Пулс
BG 17 STSA 9300 0029 8701 58
BIC: STSABGSF / валута BGN
Титуляр: Силвия Бончева Златкова

Източник: https://www.rusemedia.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova