Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Семейство избра да затвори магазина си заради коронавируса и да се захване със земеделие

19.03.2020

Семейство избра да затвори магазина си заради коронавируса и да се захване със земеделиеМладо семейство от врачанско село затвори магазина и кафенето си заради коронавируса, макар това да е единственото препитание и за двамата. На пръв поглед става дума за превантивна мярка. Съпрузите обаче не ползват времето, в което няма да работят в търговските си обекти за почивка или лентяйство. До края на месеца те са категорични, че ще положат основите на нов бизнес, който ще ги осигури дори карантината да продължи по-дълго.

Ани и Христо стигнали до решението единодушно, макар да не било лесно и за двамата. Ден, след като затворили кафенето заради заповедта на здравното министерство, сметнали, че ще е по-добре и хранителният магазин да спре да работи.

„Трябва да го затворим. Защо трябва да работим и да заразяваме и себе си, и останалите. Мислим с перспектива“, разказа съпругът Христо Христов.

„И двамата работим в този магазин и това ни е единственото средство. Имаме някакви заделени парички. Надяваме се, ако спазваме всички карантината, нещата да отшумят до 29-ти“, сподели управителят на магазина Ани Петрова.

„Случвало ми се е клиенти, които не спазват карантината, да идват в магазина. Аз не мога да им забраня. Не можеш да обвиниш някого, че е болен само затова, че е бил в чужбина“, каза жената.

Семейството обаче нито мързелува, нито скучае, защото използва времето, за да си създадат оранжерия, която имат планове да бъде началото на новия им бизнес.

Ани разказва, че така ще реализира една своя мечта. Тя живяла в Гърция почти 14 години, но винаги я теглело към българското село и земята и сега има шанса да се радва и на двете.

Бивши клиенти бързо прегърнали инициативата. Други пък идват да питат кога ще отворят магазина и кафенето, за да се срещат пак.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova