Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Библиотекарка върна пълен портфейл с пари

24.07.2019

Библиотекарка върна пълен портфейл с пари Шуменец изпусна портфейл с пари и документи, но имал щастието първа да го намери библиотекарката на СУ "Йоан Екзарх Български" Звезделина Цветкова. За върнатата крупна сума Инфо Шумен научи от друг служител на школото, Звезди не е от хората, които искат да са център на внимание. Повече й допада да пише за успехите на учениците в училището, поддържа личната фейсбук страница на гимназията и наскоро беше описала доблестната постъпка на три момчета, които също върнали пари.

Разсъждава: "Намериш ли нещо чуждо, най-естественото е да потърсиш собственика му, не за първи път го правя аз и семейството ми. Последното добро сторила след един обяд в заведение на бул."Ришки проход". Само на две крачки от вратата, на тротоара, забелязала портфейла. Вътре имало множество навити банкноти по 50 лв, както и лична карта. Решила, че е възможно притежателят да е вътре в заведението, но нито един от присъстващите не приличал на Н.Ц. от снимката в документа. Тогава решила да позвъни на познат полицай. Още докато двамата коментирали случая, Зведи видяла да се приближава забързан мъж и разпознала притежателя на личната карта. Шуменецът бил безкрайно благодарен, че портфейлът му е попаднал в ръцете на честен човек. Искал да се отблагодари и подал банкнота. "Дори не я погледнах, казах му да се почерпи с близките си за щастливата развръзка", разказва Звезделина.

В началото на годината заедно със съпруга си отново попаднали на забравен портфейл на пейка в парк "Студентски". Докато пробвали да търсят разсеяната собственичка, минал половин час и тя също се появила. Звезди обяснява, че знае какво е да загубиш - преди време GSM-ът й останал в заведение, но сервитьорката се обадила на майка й по списъка с телефонните номера и го предала съвсeм честно.

«Стореното от мен е най-естествена човешка реакция - да помогнеш в беда, да бъдеш съпричастен са все неща, на които ни учат вкъщи и в училище още в най-ранна детска възраст. Ако все пак има човек или хора, които биха задържали намерена чужда вещ, то аз не им завиждам, защото да се живее с угризенията на съвестта е огромно бреме. Убедена съм, че моите приятели и колеги биха постъпили по същия начин и това ме прави щастлив човек», казва Звезди.

Източник: http://infoshumen.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova