Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна кампания за възрастни хора и семейства с ниски доходи

27.03.2024

 Благотворителна кампания за възрастни хора и семейства с ниски доходиВ Шумен започна благотворителна инициатива „Нетърпеливи за доброто“ в подкрепа на възрастни хора и семейства с ниски доходи, която се провежда под патронажа на кмета Христо Христов. Инициатори на кампанията са Цветана Станкова и Гьонюл Илиянова

До 30 април всеки шуменец може да се включи и да дари хранителни продукти от първа необходимост, които се събират в два от големите хранителни магазини в града, както и в по-малките магазини по кварталите и в селата на общината. В тях са поставени колички, обозначени със стикер на кампанията. Събраните храни ще бъдат раздадени от 1 до 5 май.

“Видяхме, че подобна инициатива се реализира в друга община и реших да се свържа с организаторите, за да споделят опит. При тях кампанията беше много успешна, което ме провокира и накара да повярвам, че и в Шумен този благороден жест може да се реализира успешно в полза на хората в нужда. Вярвам в това, че българите сме съпричастни по природа, което ме накара да се обърна за съдействие към общинското ръководство. Щастлива съм, че община Шумен подкрепи идеята ни“, каза пред журналисти Цветана Станкова.

“С удоволствие приех да съм патрон на това благородно дело. Вярвам, че нито един наш съгражданин не бива да е забравен, особено в празничните дни за Великден, когато събраните продукти ще бъдат предоставени на хората лично от двете млади жени, на които искам да благодаря. Вярвам, че шуменци ще откликнат и ще дарят”, каза кметът Христо Христов.

Заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова разясни, че право да получат хранителни продукти от кампанията ще имат български граждани, семейства и домакинства, които са с минимум 5 години уседналост в община Шумен. Те не трябва да са собственици на капитал и/или търговски дружества. Месечният доход на член от семейството трябва да е под 80% от минималната работна заплата. Могат да се възползват лица с трайно намалена работоспособност 50% или над 50%, пенсионери над 65 г. със социална или минимална пенсия, безработни, които не получават помощ от Бюрото по труда, самотни многодетни родители, пострадали при бедствия, катастрофи, аварии, родители на деца, които посещават училища и детски градини, които получават месечни помощи до завършване на средно образование и тези помощи не са прекъсвани заради отсъствия.

Източник: https://radian.bg
Снимка: https://radian.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova