Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Ивон

08.12.2023

Да помогнем на Ивон"Щастливо бъдеще за Ивон" се нарича кампанията за набиране на средства за 8-годишно момиченце от Шумен.

На 1 година, когато разбират, че детето има забавено двигателно развитие, родителите започват да посещават различни специалисти и през 2017 г. поставят диагнозата на Ивон - Детска церебрална парализа-долна спастична парапареза. През цялото време са се провеждали ежедневни рехабилитации, които й се отразяват добре, но не са били достатъчни, затова след консултация през 2018 г. и 2019 г. правят две фибротомии, от които е имало значително подобрение и Ивон започва да прави първите си самостоятелни крачки.

"Тогава всички вярвахме в чудеса", каза Пепи - майката на Ивон. С времето обаче мускулите й започват да отслабват и да губи постигнатите резултати и след преглед от невролог е установено, че има Аксонална сензо-моторна полиневропатия. До 2022 г крачетата й силно се изкривяват, ортопеди казват, че е невъзможна ортопедична корекция. Тогава се обръщат към д-р Александър Кребс в Ортопедична болница „Шпайзинг” във Виена, който се съгласява да извърши операцията.

Тя излиза повече от успешна и Ивон отново може да стъпва на краката си и да ходи с чужда помощ. Тази година след контролен преглед при д-р Кребс разбират, че тазобедрените стави са започнали да излизат и трябва да се направи операция на двете едновременно, след която Ивон ще бъде с гипсова шина в областта на таза и краката 6 седмици.

След операцията ще бъде нужна усилена рехабилитация. Родителите желаят да продължат с лечението на Ивон в Ортопедична болница „Шпайзинг”във Виена , където ще получи грижите които заслужава.

Затова децата от Обединения детски комплекс в Шумен, заедно със своите учители, организираха благотворителната кампания "Щастливо бъдеще за Ивон". Към каузата се присъединиха и доста училища и детски градини в Шумен.

Дарителска сметка- Банка ОББ
IBAN: BG42UBBS80021051439150
BIC : UBBSBGSF
Титуляр: Пенка Иванова Кондузова (майката на Ивон)
В полза на : Ивон Павлова Иванова

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova