Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Шапки от Германия за болни деца в УМБАЛ Света Марина

11.04.2023

Шапки от Германия за болни деца в УМБАЛ Света Марина„Споделен Великден“ е поредната инициатива на учениците от кубратския клуб „Емпатия“, с която зарадваха малките пациенти на детската онкология във варненската болница „Света Марина“.

Наред с великденските лакомства и книжки с великденски мотиви за оцветяване, подготвени от кубратските емпатисти, са подарени и близо 30 цветни памучни шапки. Те са ушити от приятели на доброволците от кубратската Местна комисия за борба с противообществените прояви от германския град Вилхелмсхафен, Долна Саксония. Това каза за Радио Шумен секретарят на комисията д-р Надие Карагьозова.

"Шапките са ушити специално за този случай - за клиниката във Варна. Те са от памук и са в най-невероятни детски десени, за да създават настроение. Поканихме децата, които не са на системи и могат да се движат и им дадохме възможност сами да си изберат шапки. Най-емоционалният момент беше, когато децата си припознаха анимационните герои по шапките, а тези, които не бяха с нас, ще ги получат в занималнята или от главната сестра", посочи тя.

Това е четвърто посещение на кубратските добротворци в детската онкология, освен традиционната вече кампания „Коледна топлина“ за малките пациенти. При предишната си акция те дариха на отделението картини, нарисувани от деца от Дъблин, което е провокирало и жестът на Андреа и приятели от Вилхелмсхафен, Долна Саксония.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova