Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца върнаха изгубен портфейл на шуменка

25.06.2019

Деца върнаха изгубен портфейл на шуменка Трима ученици от СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен намериха портфейл в района на "Сити център" миналия четвъртък и за по-малко от час той стигна до собственичката си, още преди тя да разбере за загубата му. Децата за пример са седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков, оповести школото на фейсбук страницата си. Тримата се разхождали с колелета, когато 13–годишният Михаил забелязал дамския портфейл, който бил на земята близо до автобусна спирка. В него имало около 100 лева, лични документи и дебитни карти. От прочита им ставало ясно, че са собственост на местна жителка.

Заедно момчетата взели решение да я потърсят и нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си, съобщават от гимназията. Минути след намирането на портфейла децата срещнали учителя Николай Карев и той подал сигнал на телефон 112 за находката. На място пристигнал полицейски служител и самата собственичка на портфейла, развълнувана и радостна от щастливия развой на нещата.

Тя споделила, че дори не е разбрала как и къде е загубила портфейла. Работела в магазин в близкия търговски център. Почерпила децата и им благодарила за доблестната постъпка и гражданската позиция. Предстоящата ваканция започва с добро дело за Михаил, Никола и Боян. Успешно лято и още хубави неща, момчета!

Източник: http://infoshumen.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova