Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка живее с двете си деца в крайна оскъдица

Автор: Милостив | 11.04.2017

Майка живее с двете си деца в крайна оскъдица Сидика и двете й деца – момче на 24 г. и момиче на 14 г., живеят в общинска гарсониера без почти никакви условия за нормален живот. В момента добра жена учи 44-годишната майка да чете и пише на български език. Тя дори е осигурила със собствени средства материалите за работа.

Сидика има и очни проблеми – „не вижда” добре, но поради липса на здравни осигуровки и парични средства не може да си позволи да отиде на преглед при лекар. Жената работи по общинска програма за озеленяване към гр. Попово, където живее с децата си. Доходът й е 370 лв.

Момчето на Сидика е епилептик. Има завършен 8-и клас и за него, както и за сестра му, се грижи майка им.

Момичето боледува от гастрит. Хранителният лукс – кисело мляко, който си позволява семейството, отива именно за момичето. То е ученолюбиво и желае да продължи учението си, ако има възможност, макар че сега дори не може да си закупи необходими учебници.

54-годишният мъж на Сидика живее отделно в Шумен с майка си, която се грижи за него. Той е бил в Германия да работи, но скоро се разболял от рак на белия дроб и се върнал. Оттогава състоянието му се влошава с всеки изминал ден. През есента му казали, че му остават 6 месеца! Няма осигуровки и средства за лечение, болестта му е в заключителен етап. Вече не може да става от леглото си, малкото облекчение на болките му е приемът на течен аналгин, който също не може да си позволи, тъй като струва 26 лв.! Няма никакъв апетит за хранене и буквално съхне.

Заради тежкото материално състояние на семейството всяка помощ е от полза. Известно ни е, че досега хора от околността са помагали на Сидика и децата с хранителни продукти. Един дарител е подарил компютър за радост на децата, като интернетът е предплатен за няколко месеца напред, а телевизията - за около 1 година.

Сидика и двете й деца имат най-голяма нужда от хранителни продукти – олио, брашно, консерви, русенско варено; всякакви пакетирани продукти, които имат дълготрайност. Дрехи, обувки или маратонки, които са запазени или в добро състояние, ще бъдат радост за тях.

Телефонът на Сидика е 0894 33 07 71.

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova