Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Силистренци дариха лаптоп на момиче, останало извън онлайн обучението

11.01.2021

Силистренци дариха лаптоп на момиче, останало извън онлайн обучениетоТя е на 13 години, живее с майка си, бащата го няма отдавна. Майката е работила доскоро, но е съкратена. Семейството има затруднения с дърва за огрев, всъщност с всичко. Но нищо не може да спре това момиче да се включи в дистанционното обучение, включително да отиде до съседите, за да ползва техния компютър и интернет, просто не могат да си позволят нищо друго. Има отлични оценки и иска да стане строител , или може би адвокат. Гледа невярващо лаптопа в ръцете си… Още едно дете включено в образованието, още един компютър осигурен от неуморните дами от ЖС Екатерина Каравелова, благодарение на даренията на силистренци. Да, силистренци направиха така, че следващата седмица ще има още 10 лаптопа. Тези силистренци, които отделиха от средствата си, тези силистренци, които дариха лаптопи и таблети, тези, които напълно безплатно се заеха да ремонтират и преинсталират и скромно отказват имената им да се споменават с благодарност… Героите днес!

Поредният преносим компютър от кампанията „Подари компютър на дете” вчера зарадва шестокласничка, която трябваше да ходи в дома на възрастните си съседи, за да може да влиза онлайн в часовете. Въпреки затрудненията, детето се справя много добре в училище. С новата придобивка дарителите вярват, че тя ще е още по-ефективна и успешна в час! Благодарим на всички, станали съпричастни към инициативата! От 29 Декември 2020 г. до момента набраните средства от дарители са 1645 лв., от физически лица са осигурени два преносими компютъра, преинсталирани безвъзмездно и дооборудвани за нуждите на децата и един нов таблет. Напомняме, че:
Кампанията е насочена към деца от област Силистра, чиито семейства живеят на ръба на бедността и не могат да си позволят закупуване на компютър или мобилно устройство, осигурявайки достъп на детето си до он-лайн обучение.

Всеки желаещ да стане благодетел може да дари средства в поставените дарителници в зоомагазин „Тарантел”, ул. „Ген. Скобелев” № 17 (срещу банка ДСК) и офис на „Изи-Пей” по бул.”Македония” № 125 Е (срещу магазин „Оркус”)
* лаптоп (нов или втора употреба в добро състояние).

Ако имате информация за конкретно дете, отговарящо на условията на кампанията, може да подадете информация в Женско сдружение „Екатерина Каравелова” на тел: 086 820 487; тел. 0888745120 – Христина Георгиева; 0896646130-Галя Иванова.

Източник: https://silistra-news.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova