Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Рисунки, дарени от природен парк „Сините камъни“ ще красят Детско отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен

09.07.2020

Рисунки, дарени от природен парк „Сините камъни“ ще красят Детско отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – СливенРисунките са от предизвикателството на Изпълнителна агенция по горите и нейните структури „Моят разказ за гората“ и конкурс за детско творчество, обявен от ДПП „Сините камъни“, по повод Седмицата на гората. Д-р Бъчварова – началник на Детското отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ лично прие рисунките.

„Решихме да споделим светлината и радостта, които донесоха на нас рисунките от творческото събитие, посветено на Седмицата на гората – 2020 г. като ги предоставим на тези, които имат най-много нужда от тях. Ярките и пъстри цветове на творбите ще подобрят визията на болничните сгради и ще създават настроение и позитивна емоция за посетителите и лекарите. Радвам се, че любовта към гората провокира подобно благородно дело, което се възприе с ентусиазъм и голямо желание от децата“, коментира инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Агенцията по горите.

Общо осем болници в страната получават дарение от детски рисунки, участвали в инициативата „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите: Първа специализирана акушеро-гинекологична болница „Света София“; Медицински център „Майчин дом“ – гр. София; Дирекцията на природен парк „“Русенски Лом“ ще зарадва пациентите в детско отделение по неонатология на УМБАЛ МЕДИКА –Русе; ДПП „Сините камъни“ поднася своя жест на детско отделение – МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД – гр. Сливен; ДПП „Странджа“ на родилно отделение на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Дева Мария“ – кв. Ветрен, Бургас и родилно отделение на УМБАЛ – Бургас АД. Експертите от ДПП „Шуменско плато“ са подготвили прекрасни творби за Комплекс за социални услуги за деца и семейства – гр. Шумен.

Източник: http://www.focus-news.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova