Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Зов за помощ: 10-годишният Любчо се нуждае от средства за операция

21.03.2023

Зов за помощ: 10-годишният Любчо се нуждае от средства за операция36-годишната Антония Емилова от Смолян призова за помощ. Детето й е с вроден здравословен проблем. След поредица неуспешни операции в България, родителите потърсили помощ в клиника в Турция, но необходимите средства са непосилни за семейството, което вече е натрупало много дългове заради лечението в България. Само за два дни родопчани откликнаха и събраха близо 20 хиляди лева.

Антония Емилова отправи молбата си помощ през своя личния Фейсбук профил. Тя е майка на две момчета. По- малкото е болно.

„Бях много щастлива, когато се роди, но акушерката ми каза, че детето има проблем. Родило се е без анус и трябва да бъде транспортирано в Пловдив. На 14 февруари беше първата му тежка операция. Казах си, че Бог ни е изпратил изпитание и ние трябва да преминем през него.

Две години и половина беше с торбичка на корема. Последната операция в България беше през 2021 година“.

Любчо е претърпял няколко операции в България, но неуспешни. Между 3-4 годишна възраст лекарите открили нов проблем и с един от бъбреците на детето, след което последвала и друга операция. Десет години вече тегобите на семейството не свършват. В борбата си с болестта на рожбата, майката Антония е изсъхнала от мъка. Говори с пресипнал глас, очите й плачат, но сякаш са пресъхнали.

„След последната консултация докторът ни каза, че ще се пенсионира и трябва да си търсим друг. Решението да отидем в Турция беше много тежко. Професорката там ни даде надежда, че състоянието на детето ще се подобри. Забеляза, че има и голям пикочен мехур“.

Въпреки здравословните си проблеми, Любчо ходи на училище в основното училище в кв. "Устово". Класната му Ваня Чаталбашева споделя, че е чест за нея да е учител на прекрасния, умен, лъчезарен и изключително смел Любчо, който гледа с необичайна мъдрост на изпитанията, които преодолява от най-крехка възраст. И допълва, че той е пример за това как да живееш с широка слънчева усмивка, въпреки трудностите. Учителката призовава, заедно с любовта на семейство, приятели и съученици и с вяра, да подкрепим Любчо, защото животът е хубав и в него има по едно мъничко чудо за всеки на този свят.

Майката Антония от една година ходи на работа, а обедната почивка използва, за да обгрижи дедето си.

„След три часа за него се грижи батко му. Свекърва ми и свекър ми го гледат, докато съм на работа. Искам да благодаря на своите работодатели, които ми влизат в положението“.

Първоначално обявената сума, само за една операция в клиника в Истанбул, е 14 хиляди евро. Необходими са средства за манипулации и последващи операции. В помощ на кампанията за Любчо са поставени кутии в Рудозем, Мадан, Баните, Смолян и село Смилян, каза Мария Караиванова, координатор за Смолянска област на Фондация „Искам бебе“

„Изцяло се заех да подкрепям тази кауза още преди година и половина. Казах й да отидат в Турция и че ще съберем пари, защото има добри хора. Не сме очаквали обаче такава вълна от доброта и подкрепа“.

Само за два дни, след призива на Антония за помощ, по сметката на детето са събрани 20 хиляди лева. Майката през сълзи благодари на всеки един дарител.

„Много голяма подкрепа срещам. Разбирам, че има много добри хора. От сърце им благодаря!“

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova