Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Софийска митрополия направи дарение за болница Пирогов

06.06.2018

Софийска митрополия направи дарение за болница Пирогов На 5 юни лично Негово Светейшество Българският патриарх Неофит посети столичната болница „Пирогов”, за да участва в предаването на закупения от Софийска митрополия апарат „Rotem Sygma” за Детската реанимация при Клиниката по детска анестезиология.

Дарението стана възможно чрез кампанията на отдел „Милосърдие и благотворителност“ при Софийска митрополия. В хода на инициативата бяха събрани необходимите 45 600 лв. В каузата бяха вложени и средства, завещани за благотворителни цели от приснопаметния Български патриарх Максим.

Патриарх Неофит беше посрещнат от директора на “Пирогов” проф. Асен Балтов. Негово Светейшество беше придружаван от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ствр. ик. Ангел Ангелов и Теодор Атанасов, началник на отдел „Милосърдие и благотворителност“ при Софийска митрополия.

При предаването на дарението в Клиниката по детска анедтезиология Негово Светейшество отправи молитва за благословение на работешите в нея и лекуващите се там. Патриарх Неофит влезе в отделението на Детската реанимация и благослови малките пациенти включително и бебетата в кувьози.

Придружен от директор Балтов, патирархът посети и останалите детски отделения и се запозна с многобройните проблеми на лечебното заведение и трудностите, пред които се изправят всеки ден лекарите.

Това е втората благотворителна кампания на Софийска митрополия. През миналата година бяха събрани средства за апаратура, която беше дарена на Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ. Основен дарител тогава беше Негово Светейшество патриарх Неофит, който предостави цялата премия, с която бе отличен от Фонда за единството на православните народи, на стойност 10 000 долара. Към средствата бяха добавени 20 000 лева от бюджета на Софийската света митрополия за нуждите на дарителската кампания.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova