Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Момчето, което хвана Светия кръст в София, ще дари парите от наградата за онкоболни деца

08.01.2018

Момчето, което хвана Светия кръст в София, ще дари парите от наградата за онкоболни децаЩе даря парите, които получих, за онкоболни деца. Това каза Александър Лебешковски, който спаси Светия кръст от водите на езерото в столичния квартал „Дружба“. Той е на 20 години, студент в УНСС и вади кръста за втори път, първият е бил през 2016 година, когато е още ученик.

Главният секретар на Светия Синод и Мелнишки епископ Герасим отслужи водосвет и хвърли кръста в езерото, което въпреки необичайно топлото за 6 януари време, все пак имаше тънка ледена кора.

20-годишният Александър, който спаси кръста, каза, че в семейството му имало случаи на близки с онкологични заболявания, затова приел борбата с рака като своя лична кауза, обясни той, след като извади кръста от водите на езерото в „Дружба“:

„Между 16:00 и 18:00 ч. ще бъда на булевард „Витошка“ пред Мак Доналдс и ще събирам средства за децата, болни от рак. Първото дарение, което правя, е наградата, която получих от кметицата. В моето семейство имах няколко случая на онкоболни, за мен това беше стресиращо, чувствах се слаб. За мен това е лична кауза, защото знам е какво усещането да имаш човек от семейството ти болен“, каза Александър.

Той беше поздравен от кмета на София Йорданка Фандъкова, която му връчи и парична награда от 400 лв.:

„Да са живи и здрави всички софиянци, всички българи, където и да са! Честит имен ден на всички, които днес празнуват, и най-важното – нека да обичаме града си и да знаем, че този град е наш и успехът на града зависи от всеки един от нас“, посочи Фандъкова.

61 смелчаци се включиха в надпреварата за спасяване на кръста от водите на езерото в столичния квартал „Дружба“. Най-възрастен беше 77-годишният Борислав Бранков, който го прави вече 10 години, а най-младият участник беше 19-годишният Денис Георгиев.

Източник: http://palcigore.com
Снимка: http://palcigore.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova