Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Изхвърлиха болен мъж от общинско жилище

11.05.2017

Изхвърлиха болен мъж от общинско жилищеТежко болен мъж в напреднала форма на диабет беше изхвърлен на улицата от общински апартамент в София. Новият наемател наел бригада, която да изхвърли покъщнината му през прозореца, като така заминал и животоспасяващият инсулин.

Новият наемател наел бригада, която да изхвърли покъщнината му

На практика мъжът има лекарство до тази вечер, може би и утре. Живее на улицата и за него се грижат съседи, които не са си изгубили човещината.

Не иска да го виждаме как плаче като малко дете, защото е на 50. Трудно обаче сдържа сълзите си щом погледне към дома си – общинско жилище в софийския квартал „Дружба 2”. Загубил го, защото със 140 лева пенсия не успял да плати наема си и жилището е дадено на друг.

Преди шест дни дошъл новият наемател, сменил бравата и Евгени останал на улицата. Докато е в болница изхвърлил всичко от дома му.

Заедно с малкото покъщнина на боклука отишъл и инсулина за месец напред. Радва се, че поне му е останала една количка. загрижен съсед му я запазил.

От общината в „Дружба” разбираме, че не е плащал наем от 2007 година. Също така не стопанисвал дома си добре. Социалните служби нееднократно са му предлагали да иде в дом за временно настаняване. Той обаче отказвал.

Редно ли е един болен човек да бъде изхвърлен заедно с животоспасяващите му лекарства по този начин? Дори и да е законно. Екип на „Здравей, България” се свърза с новия наемател. Твърди, че предупредил Евгени, че ще бъде изхвърлен.

Макар Евгени да няма подслон и лекарства и да не знае кога ще има покрив над главата си, най-много страда кучето и котката си. И те изчезват заедно с целия му досегашен живот.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova