Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Обмен на ученически принадлежности в полза на учениците

14.09.2018

Обмен на ученически принадлежности в полза на учениците На 14.09.2018 г. (петък) в столичната ателие-книжарница “Къща за птици” ще се проведе благотворително събитие, което може да зарадва деца и родители преди първия учебен ден.

В духа на минимализма като контрапункт на консуматорската ненаситност и излишество, ни се иска за един ден „Къща за птици“ да стане пространство за споделяне на дрехи, книги, раници, учебници, ученически пособия и… незабравими спомени за първия учебен ден.

Ако сте родители на деца в училищна възраст, организаторите ви предлагат да донесете в книжарницата вещи за училище, които няма да ползвате и са с добро качество. И ако имате късмет – да си изберете и вземете на символична цена такива, които ще ви свършат работа или ще харесат повече на вашето дете.

Средствата от събитието ще бъдат дарени за подкрепа на инициативи и събития със свободен достъп, които се организират в „Къща за птици”.

Заповядайте при нас от 14.00 до 19.30 ч. Изискването е дрехите и предметите да са запазени, чисти и добре изглеждащи. Аксесоари и обувки също ще се приемат. Можете да доведете децата. Ще има музика, плодове и лакомства за тях, и чаша вино за родителите. Освен това, на този ден великолепните детски книги на любимото издателство „РИБКА“ ще се продават с 10% отстъпка.

Няма ограничение за броя на вещите, които ще донесете или придобиете. Единственото условие е да са с добро качество.

Целта на размяната не е търговска. Предвидена е символична цена за всеки артикул. Тя е 2 лв. и ще бъде използвана за подкрепа на събитията в книжарницата, които се организират на доброволни начала и без заплащане от участниците.

След събитието вещите, които не сте харесали, ще бъдат дарени за благотворителност на децата от кампанията “Виждам те” и в столични храмове.

Източник: https://www.diakonia.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova