Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Жена се нуждае от спешна операция, за да избегне инвалидност

Автор: Милостив | 13.08.2018

Жена се нуждае от спешна операция, за да избегне инвалидност Людмила е на 49 г. от София и е болна от „Кисти на Тарлов“. Нуждае се от операция в Кипър, струваща 41 900 евро.

До преди 2 години Люси е работила и се е грижела за двете си деца и за възрастен човек от семейството. Животът им е протичал нормално, до един момент, когато започнали да се появяват остри болки в целия й гръбначен стълб. От болките тя не е могла да стои нито в изправено, нито в седнало положение повече от 15 мин.

Жената бива приета по спешност в болница с 5-дневен престой. След изтичането на срока лекарят ѝ казал „Това беше, клиничната ти пътека изтече.“ и тя трябвало да напусне болницата, без да е чула добри или лоши вести за състоянието си.

Болките в гърба и седалището й продължавали с все същата интензивност, въпреки предписаните й нестероидни обезболяващи и кортикостероиди. Затова Люси решава да направи ЯМР.

Резултатът от прегледа показва, че се касае за „Кисти на Тарлов“. Обяснението на заболяването си тя предава така: „Нервните коренчета, които излизат от гръбначния мозък, имат обвивки, една от тях се казва периневрум. Когато тя се отслои, в образувалото се пространство се събира ликвор и се образува периневрална киста на Тарлов. Тези кисти компресират, увреждат нерва, върху който са се образували. Ако не се направи навреме операция, се стига до инвалидизация за цял живот.“

Оттук-нататък тя започва да търси начини за лечение. След като става ясно, че в България няма никаква възможност да се лекува, тя се свързва с хора с нейната диагноза и от тях научава, че в Американския институт по миниивазивна хирургия в Кипър се извършва лечение на пациенти с тази болест.

Люси се свързва с този институт и подготвя документите, които ѝ поискват. Потвърждават ѝ диагнозата и ѝ изпращат медицински план и оферта за лечение на стойност 41 900 евро.

Люси не разполага с тези средства, поради денонощните й силни болки от година и половина е неработоспособна. При това и ТЕЛК не ѝ е даден, защото нейното заболяване е твърде рядко в България. Така децата ѝ се принуждават да поемат своя синовен дълг към майка си и баба си и им помагат според възможностите си за прехрана и издръжка.

Но Люси се нуждае от спешна помощ за лечението си в Кипър, тъй като рискът е голям – дългото отлагане на лечението може да я направи инвалид до края на живота й.

Дарителска банкова сметка за лечението на Люси:
IBAN BG37RZBB91551009437375 (лева)
IBAN BG41RZBB91551009437400 (евро)
Титуляр: Людмила Николова Хорозова (Ludmila Nikolova Horozova)
Превод чрез PayPall: lusi.bg@abv.bg
Или и с изпращане на дарителски смс DMS LUSI на номер 17 777
Телефон за връзка с Люси - 0896266983


Фейсбук благотворителна кампания за Люси
DMS кампания за Люси


Удостоверителни документи на Люси:

1. Медицински документи:
, ; .

2. План и оферта за лечение:
, , , ; , .

3. Дарителска банкова сметка:
, .


Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova