Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Бизнесмен спасява Петромир с 1 000 лева заплата

09.07.2019

Бизнесмен спасява Петромир с 1 000 лева заплатаЧудесни новини за 26-годишния Петромир Емилов! Героят на "България Днес" ще бъде спасен от столичен бизнесмен, който му дава работа в своята строителна фирма срещу 1000 лв. заплата, трудов договор и платени осигуровки.

Новината съобщи пред вестника Николай Георгиев, собственик на фирма за строителство. Той прочел статията за Петромир, който проси работа, а не пари в столичния Южен парк, и веднага се отзовал на апела на младия мъж.

"Мога да му дам 40 лв. надница в началото като общ работник. Ако желае, ще бърка цимент в бетонобъркачка и ще разлива сместа в кофите. Като се обучи, ще получава по 50 лв. надница. А ако прояви желание, може да стане и майстор. Но това зависи само от него", сподели пред вестника инвеститорът и добави, че ще му осигури в началото безплатна стая в хотел до Централна гара в София, докато започне да печели пари.

Работа като гледач на крави предлага на младия мъж от Брусарци Алекс Алексиев. Двете животни са в столичния квартал Княжево.

Ще има ангажимент с храненето, чистенето и доенето. "Ще му осигуря храна и квартира, ако няма и желае. Заплащането ще бъде около 500 лева", сподели пред вестника столичанинът.

Вълната на съпричастност към препатилия Петромир продължава и с други предложения за сезонна работа и ангажираност в кухни на заведения. Множество бизнесмени предлагат четирицифрено заплащане и осигуряване на подслон и дрехи.

Петромир Емилов проси работа, а не пари. Седнал на пейка в столичния Южен парк, 26-годишният мъж не взима пари, а търси да намери своето препитание.

Израснал по социални домове и сиропиталища във Враца, Роман и София, той е изоставен от родителите си като бебе. Твърди, че те са алкохолици и не искат да го погледнат. Казва, че е настанен в център за временно настаняване в столицата, но спи в бензиностанция в квартал "Лозенец" и се къпе в хотел срещу 3 лв., където има позната рецепционистка.

Преди година кола помита Петромир на пешеходна пътека и надробява левия му крак. Следват множество интервенции, забити пирони в крака от лекарите и бавно възстановяване.

"Заради това не искат да ме вземат на работа. За последно опитах в автомивка и пак ме отрязаха заради 13-те процента инвалидност. Чувствам се в безизходица", сподели 26-годишният мъж.

Сега Петромир е щастлив от многото хора, които му протегнаха ръка в трудния момент, и съвсем скоро ще започне работа. Дотогава трябва да се осъществи връзката с работодателя, тъй като Петромир все още няма симкарта за телефон и комуникацията с него е трудна.

Източник: https://www.plovdiv24.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova