Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Най-новото неделно училище в столицата стартира работата си с картичките за Въведение Богородично

22.11.2017

Най-новото неделно училище в столицата стартира работата си с картичките за Въведение Богородично Първият урок в новото неделно училище към столичния храм „Св. Николай Софийски“ беше за празника Въведение Богородично. Учениците чуха разказа за Въвеждането на малката Мария в Йерусалимския храм, а след това започнаха работа по задачите от картичките за празника, издание на Центъра за образователни инициативи „Двери“. Гости на откриването и на първия урок бяха децата от неделното училище от столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, които бяха доведени от своята учителка Велина Андонова. Учениците се почерпиха с банани, мандарини и други постни лакомства. Те заедно откриха кои са семейните добродетели, които правят семейството сплотено и щастливо. Новото неделно училище ще се ръководи от Десислава Тодорова, завършила скоро Богословския факултет на СУ.

Към занятието на децата се присъединиха протосингелът на Софийска митрополия архимандрит Василий и ст. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на епархията, които оглавиха водосвета за началото на неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“.

В първия урок на школото взеха участие авторите на картичката за Въведение Богородично Полина Спирова и Златина Каравълчева. Те подариха на организаторите на новото училище сборника Иконите разказват и другите учебни пособия на „Двери“, които да подпомогнат работата на учителката.

На урока присъстваха и част от родителите, които изразиха радостта си, че вече има място в квартала, където малчуганите да бъдат ограмотявани за вярата и църковния живот.

Неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“ стартира с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с финансовата подкрепа на фондация „Комунитас“.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova