Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Най-новото неделно училище в столицата стартира работата си с картичките за Въведение Богородично

22.11.2017

Най-новото неделно училище в столицата стартира работата си с картичките за Въведение Богородично Първият урок в новото неделно училище към столичния храм „Св. Николай Софийски“ беше за празника Въведение Богородично. Учениците чуха разказа за Въвеждането на малката Мария в Йерусалимския храм, а след това започнаха работа по задачите от картичките за празника, издание на Центъра за образователни инициативи „Двери“. Гости на откриването и на първия урок бяха децата от неделното училище от столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, които бяха доведени от своята учителка Велина Андонова. Учениците се почерпиха с банани, мандарини и други постни лакомства. Те заедно откриха кои са семейните добродетели, които правят семейството сплотено и щастливо. Новото неделно училище ще се ръководи от Десислава Тодорова, завършила скоро Богословския факултет на СУ.

Към занятието на децата се присъединиха протосингелът на Софийска митрополия архимандрит Василий и ст. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на епархията, които оглавиха водосвета за началото на неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“.

В първия урок на школото взеха участие авторите на картичката за Въведение Богородично Полина Спирова и Златина Каравълчева. Те подариха на организаторите на новото училище сборника Иконите разказват и другите учебни пособия на „Двери“, които да подпомогнат работата на учителката.

На урока присъстваха и част от родителите, които изразиха радостта си, че вече има място в квартала, където малчуганите да бъдат ограмотявани за вярата и църковния живот.

Неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“ стартира с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с финансовата подкрепа на фондация „Комунитас“.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova