Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да се включим в образователна инициатива на „Светодавец“ за Христово благовестие в училище

09.10.2019

Да се включим в образователна инициатива на „Светодавец“ за Христово благовестие в училищеНаскоро екипът на ел. списание „Светодавец“ обяви образователна инициатива за появата на сборник с учебни уроци, които разкриват многобройните примери на евангелски добродетели, на които е богата изучаваната в гимназията българска литература.

Произведения като „Косачи“ на Елин Пелин, „Серафим“ или „По жицата“ на Йордан Йовков, „Една българка“ на Иван Вазов са само малка част от примерите за въплътеното в произведенията на много български автори илюстриране на евангелските добродетели. Инициаторите приканват учителите, педагозите и богословите, които са разработвали темата или имат възможност да го сторят да подкрепят инициативата. Целта е създаването на педагогическо пособие, което да послужи на целите на Христовото благовестие, откроявайки го из страниците на изучаваната българска литература. Своят призив те формират така:

Отправяме апел към всички ви: изпратете ни Вашите разработки на уроци с акцент върху християнските следи в текста на следния имейл – svetodavec@gmail.com. Ние имаме ангажимента да ги предоставим във вид на сборник за одобрение, благословение и издаване на Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ. Нека заедно направим възможното за благовестие и извън часовете по вероучение. За слава Божия!

Повече информация за инициативата - тук: Християнското благовестие чрез общообразователни предмети – възможно (инициатива на „Светодавец”).

Източник: https://www.diakonia.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova