Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Над 14 000 лева за деца със специални потребности събра инициативата

13.10.2020

Над 14 000 лева за деца със специални потребности събра инициативата Над 14 000лв. в подкрепа на деца със специални потребности събра инициативата „Подай ръка“, която се проведе този уикенд в боулинг залата MegaXtreme Bowling в столичния търговски център SkyCity Mall.

Изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран се включиха в благотворителното събитие. Мария Гроздева, Александра Жекова, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист на bTV Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път влязоха в боулинг залата в ролята на капитани на „Отбори на доброто“. Десетки се включиха в техните отбори, за да подкрепят каузата. В рамките на турнира бяха изиграни над 150 боулинг игри, като в първите серии състезателите бяха допълнително мотивирани и от талисмана на проекта „Добрият пример“ – Зеленко.

“Организирала съм много турнири, но нито един не е бил толкова специален. Някои от участниците се срещаха с боулинга за първи път. През цялото време професионалните състезатели от Българската боулинг федерация бяха с нас, включително децата и младежите от спортните клубове по боулинг. Инициативата продължи през целия уикенд, като част от капитаните на отбори се включиха със своите семейства. Почти целият екип от столична адвокатска кантора също подкрепи каузата. Един от участниците закупи златна карта за боулинг на стойност 900лв., а много от посетителите направиха и дарения в поставена за целта кутия. Огромно благодаря на всички тези хора с големи сърца!“, заяви Теодора Дончева – основен организатор на боулинг турнири в MegaXtreme Bowling.

Общите приходи от игрите и от дарения са 14 137лв. Средствата ще бъдат дарени на фондация „Деца с проблеми в развитието“ за рехабилитация на деца със специални потребности.

Благотворителната инициатива беше реализирана в партньорство с Българската боулинг федерация, инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и с медийната подкрепа на bTV, като част от социално отговорния проект „Добрият пример“.

Източник: https://www.sportal.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova