Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на децата от Северозапада да тръгнат с радост на училище

29.08.2022

Да помогнем на децата от Северозапада да тръгнат с радост на училищеОт 1 до 15 септември енорията на столичния храм „Рождество Христово“ ще стартира дарителска кампания, която да помогне на деца от няколко населени места в Северозападна България да бъдат готови за първия учебен ден.

Целта е да се съберат колкото може повече ученически ранички, които ще бъдат окомплектовани от децата в храма с всичко необходимо – тетрадки, химикалки, цветни моливи и бои, гумички и острилки, комплекти за чертане, органайзери и др. Всеки е добре дошъл да се включи: необходимо е дарените неща да бъдат нови, като организаторите изрично отбелязват, че всяка дарена химикалка или молив са добре дошли.

Идеята е на децата от неделното училище към храм „Рождество Христово“, които летуват със свои връстници от Северозападна България в Клисурския манастир (тук). За тях добротворството и безкористната помощ са най-устойчивите мостове, които свързват и създават приятелства, независимо къде живеем.

Това е поредна година, когато енорията организира такава кампания в последните седмици от лятната ваканция – в началото тя беше предназначена за нуждаещи се деца от кв. „Дружба“, а през последните години минава под мотото „Да помогнем на децата от Северозапада да тръгнат на училище“. През изминалата година бяха събрани 172 готови раници за момичета и момчета. Спедиторска фирма осигурява доброволен превоз на раниците до населените места. В кампанията са включени ученици от Брегово, Расово, Медковец, Арчар, Дунавци, Ново Село и др.

Раниците и учебните пособия могат да бъдат занесени лично или изпратени в храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, ул. „Филип Аврамов“, 1712 София.

Лице за контакти: Велина Андонова, тел. 0889 011 962.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova