Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

С успех завърши кампанията Заедно на училище, която събра училищни раници за деца в нужда

19.09.2023

С успех завърши кампанията Заедно на училище, която събра училищни раници за деца в нуждаС успех завърши благотворителната кампания на енорията към столичния храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост-3“, която събра училищни раници за деца от нуждаещи се семейства. Кампанията се провежда за поредна година по инициатива на децата от енорията и беше под надслов „Заедно на училище“.

Десетки хора се включиха, като закупиха нови раници и училищни пособия за деца от 1. до 4. клас. Учениците от близкото частно училище „Българско школо“ организираха акция в първия учебен ден: вместо цветя за учителите те бяха приканени да се включат в инициативата на храма и донесоха допълнителни ученически пособия (ранички, несесери, моливи, химикалки, боички, четки, скицници, тетрадки и др.), които дариха на своите връстници. Средства дариха и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, както и Агатополски епископ Йеротей, викарий на Сливенския митрополит и игумен на Поморийския манастир „Св. Георги Победоносец“, много свещеници от столицата и провинцията. В кампанията „Заедно на училище“ се включиха и две IT-фирми.

Общо 320 ранички за малките ученици отпътуваха вчера от София за своите нови собственици благодарение на спедиторска фирма, която осигурява безплатно техния превоз до различните населени места.

Дарените училищни пособия се оказаха повече от събраните раници, затова децата от енорията към храма организираха базар в деня на светите Софѝя и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов пред старинния столичен храм „Света Софѝя“. Със събраните 700 лв. ще бъдат закупени още раници, които също ще бъдат подарени на семейства, които срещат трудности да набавят на децата си всичко необходимо за първия учебен ден.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova