Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци търсят подкрепа за закупуване на камионче за раздаване на храна за нуждаещи се хора

Автор: Милостив | 01.12.2021

Доброволци търсят подкрепа за закупуване на камионче за раздаване на храна за нуждаещи се хораДоброволците на Свв. Георги (www.dobrovolcite.bg, https://www.facebook.com/dobrovolcite.na.svvgeorgi) ви каним да подкрепите начинанието ни да купим заедно камионче за топла храна за нуждаещи се хора. Засега сме събрали около 6000 от търсените 35000 общо за закупуване оборудване и регистрация на камиончето.

#dobro #GivingTuesday #добро #ЩедриятВторник

Можете да дарите тук:

https://platformata.bg/.../1386.../details/campaign.html

Или с DMS DOBRO тук https://dmsbg.com/21322/dms-dobro/

МОЛИМ, ПРЕДАЙТЕ НАТАТЪК, за да стигне призивът за милосърдие до повече хора!

Началото - тук.

Повече за дейностите ни - тук.

Ние сме "Доброволците на Свв. Георги" (www.dobrovolcite.bg) и нашата мисия е да умножаваме доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болни и нуждаещи се, и като ги подпомагаме в старанието им да подобрят положението си.

Вече почти две години събираме, готвим и раздаваме хляб и храна, помагаме за социално – битови и здравни въпроси.

Осигуряваме храна три пъти седмично, без никакво прекъсване, независимо от сезона или броя налични доброволци за между 900 и 1 300 души месечно. Не поставяме никакви условия (религия, образование, пол, други) към доброволците, дарителите или хората, подкрепяни от дейността ни.

Гледай ни на живо всеки вторник, петък и неделя от 18.30 ч. тук: Доброволците на Свв Георги във фейсбук, а ако сте от София - заповядайте и на място: до метростанция „Медицински Университет” (Линия М3) вляво от арката на Александровска болница - тук.

В момента раздаваме храната буквално на улицата и без възможност да е топла и прясно сготвена. Рискуваме глоби и забрана на дейността от санитарните власти. Трудно е и за доброволците да се справят с толкова разнообразни дейности, без удобства и най-основните условия за работа.

Търсим подкрепа за покупка, дооборудване, регистрация и обслужване на камионче за топла храна, тип Foodtruck, с кухня, хладилник, мивка, съдове и прибори за готвене и за предоставяне на храна на нуждаещи се.

Особено в зимните месеци, нуждата от топла храна е много голяма. Има различни начинания в тази посока, но те са обикновено свързани с даден празник или повод, а хората имат нужда от грижа постоянно. Ние не сме прекъсвали дейността си от самото начало преди почти две години и все повече нуждаещи се хора идват за подкрепа.

ЕДНА ИСТОРИЯ, КОЯТО ИСКАМЕ ДА ТИ РАЗКАЖЕМ, ПРЕДИ ДА РЕШИШ ДАЛИ ДА ДАРИШ: На едно от раздаванията на храна и дрехи дойде бездомен човек, без обувки, беше буквално бос. Като си тръгваше, беше обут, облечен, с храна, плачейки и бъбрейки смутено благодарности. Всички бяхме щастливи - и той, и ние. Особено един от 'Доброволците на Св. Георги' – този, чиито обувки бездомният беше обул.

Този призив е за теб, ако ти си:

Човек, който се храни, облича и има дом.

Човек, който не е безразличен.

Човек, който би се включил и впоследствие в дейностите ни.

Такъв човек, който ще се радва да дойде заедно да отпразнуваме закупуването на камиончето за топла храна и да подаде купичка супа на подкрепяните...

И по- практично - човек с достъп до интернет, мобилно устройство, ползвател на социални мрежи, може би такъв, който вече е бил съпричастен към дарителска кауза, ползва банкова карта и най-вече: със сърце, туптящо и за хората в нужда.

Очакваме те!

Потърси ни, дори само за да си поговорим и да се запознаем. Вярваме, че има защо!

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova