Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Бизнесмен дари колата си на лекарка от Пирогов

02.11.2021

Бизнесмен дари колата си на лекарка от ПироговБизнесменът Димитър Димитров дари личната си кола на лекар от "Пирогов". Кюстендилецът има компания за хостинг услуги и редовно прави дарения на институции и хора.

Преди дни обяви конкурс сред здравните работници за есе на тема „Защо останахте в България след завършване на образованието Ви?“. Наградата беше старият му 15-годишен автомобил, на който е трети собственик.

Писали му десетки здравни работници - санитари, медицински сестри, доктори, фармацевти. Лекарите започвали есетата си с уточнението, че не искат автомобила, но са поласкани, че за пръв път някой иска да знае защо са останали в България. А те са останали в България, защото са родени тук, близките и приятелите им са тук, обичат родината си и искат българите да са здрави и да не умират. Само доктори, които живеят в малки населени места, споделяли, че ако получат автомобила, ще могат да достигат и до тези пациенти, които не могат да разчитат на медицинска помощ заради окаяните, а на места липсващи пътища.

Есета на медицинските сестри и санитарите също го натоварили емоционално. Повечето казвали че, ако получат автомобила, ще го продадат, защото не могат да си позволят да поддържат автомобил, и второ, за да си платят сметките и да имат с какво да нахранят децата си.

Много здравни работници номинирали свои техни колеги. "Дадох автомобила точно на такъв – номиниран. Взех това решение още преди да попитам доктор Иванова защо е останала в България. Доктор Иванова е анестезиолог и служи в реанимацията на "Пирогов". Дори и да знаеше за моята инициатива, тя не би ми писала. Защото в сегашната ситуация тя работи много и няма време за Фейсбук. А след работа тича вкъщи и отделя цялото време на сина си. Посветила се е изцяло на призванието да лекува хората. Съпругът й я е намерил на операционната маса – трябвало е да бъде подложен на анестезия, а когато година след това тя е казала „да“, е била съвсем наясно, че не могат да имат свое биологично дете. Но това не им попречило скоро след това да се срещнат с едно прекрасно момченце. И не разбира защо за останалите хора е толкова важно да предадат непременно своите гени, при условие че има толкова много деца в търсене на семейство. Защо едни хора трябва да се подлагат на ин витро в продължение на години, когато мечтата им за дете може да се сбъдне веднага. Едва ли има някой, който не е схванал защо доктор Иванова спечели този импровизиран конкурс", написа бизнесменът в своя фейсбук профил.

Източник: https://www.24chasa.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova