Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Столичният храм Въздвижение на св. Кръст Господен организира благотворителен книжен базар и детски празник на Петдесетница

23.05.2018

Столичният храм Въздвижение на св. Кръст Господен организира благотворителен книжен базар и детски празник на ПетдесетницаНа големия християнски празник Петдесетница децата от храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“ организират благотворителен книжен базар. Инициативата е в подкрепа на строящия се енорийския център към храма.

Голяма част от книгите са с православна насоченост и са дарени специално за кампанията. “Корпорация Развитие” и фондация „Богоносци“ също ще участват със свой издания. Това ще обогати базара и всеки ще може да намери приятно и полезно четиво, а заедно с това ще подпомогне кампанията на децата за събиране на средства за енорийски център.

На базара ще има книги на светите отци, издавани от Света гора, и интересни поучения, които помогнат в израстването във вярата.

Цените на книгите ще бъдат съвсем малко завишени, защото целта на базара е благотворителна и организаторите се надяват да съберат повече средства.

Водени от думите на Климент Александрийски, който казва: „Няма знание без вяра и няма вяра без знание“, организаторите приканват всички да четат повече, за да станат по-добри хора и християни.

Базарът ще започне след литургията на Петдесетница, 27 май от 12 часа, и ще бъде разположен пред главния вход на храма. В следващите няколко дни ще се премести в самия храм.

По време на базара и след това за всички присъстващи деца ще има организирана детска работилница с различни интересни занимания. Няма да липсват игри и забавления.

Всички деца и родители са добре дошли да вземат участие в празничното богослужение на Петдесетница, а след това и на базара.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova