Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Завърши учебната година в Енорийския център на столичния храм Покров Богородичен и започва записването за новата

27.06.2022

Завърши учебната година в Енорийския център на столичния храм Покров Богородичен и започва записването за новатаМиналата седмица се проведоха заключителните занимания в курсовете по катехизис в Енорийския център на столичния храм „Покров Богородичен“. До края на месеца завършва обучението и в курсистите по иконопис, източноцърковно пеене и дърворезба. Официално учебната година ще приключи на 3 юли с изложба на творбите на иконописците и дърворезбарите.

Участниците в курсовете по катехизис в последния учебен ден получиха подаръци от Енорийския център: диск с песнопения в изпълнение на хора на храм „Покров Богородичен“ и книгата Образци на пастирско служение в Русия през 18-20 в. на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. Книгите бяха дарени специално от митр. Йосиф за обучаващите в курсовете по катехизис към храм „Покров Богородичен“.

Изминалата учебна година в Енорийския център премина почти изцяло в дистанционна форма. След първия месец, когато беше наложено пълно затваряне на учебните центрове, занятията преминаха в онлайн среда. Почти всички курсове на Енорийския център осигуриха на участниците си възможност да се включат в обучение от разстояние. Благодарение на подкрепата от страна на Софийска митрополия заниманията се провеждаха през платформата „Зум“ и това даде възможност учебните занятия да продължат без прекъсване през цялата учебна година. Нещо повече, заради дистанционната форма към тях се присъединиха и курсисти от други градове в страната, както и от чужбина.

В края на обучението на курсистите беше направено допитване за впечатленията им от обучението. Всички посочват удовлетворението си от възможността по време на пандемията да участват в курсовете чрез онлайн заниманията. Вече втора година занятията по катехизис се провеждат почти изцяло в онлайн среда и резултатите показват, че този вид обучение може да се организира успешно и по този начин, когато обстоятелствата го налагат.

Още в края на тази учебна година започна записването за следващата. Желаещите да се включат в обученията, организирани от Енорийския център на храм „Покров Богородичен“, могат да се запишат на е-mail: parish_center@abv.bg и на тел.: 02 953 35 23; 0884 222 571.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova