Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Национален конкурс Рождество Христово за деца и възрастни

27.11.2021

Национален конкурс Рождество Христово за деца и възрастниНАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО" ОБЯВЯВАТ:
- Храм „Св. Ап. Андрей Първозвани”, София
- Ателие-галерия „Арт Муза”, София

С благословението на протойерей Стилиян Табаков за пета поредна година в началото на Рождественския пост се организира националният конкурс за рисунка "Рождество Христово“. Сега домакин е столичният храм „Св. Ап. Андрей Първозвани” и ателие-галерия „Арт Муза“ в София, които приканват малки и големи да се включат със своето творчество в молитвената подготовка на дългоочаквания християнски празник. Очаква се да се прасъздаде през личния оглед на всеки традицинната иконография и съвременния прочит на светлото Рождество като се подчертават съхраняват устойчивите стойности на православието.

В конкурса могат да участват деца от 3 до 19 години, както и възрастни над 19 г. с до две рисунки, картини, икони и приложно изкуство в съответните възрастови групи:
1. От 4 до 6 години.
2. От I до IV клас.
3. От V до VII клас.
4. От VIII до XII клас.
5. Над 19 г.

Размерът на рисунките и материалите за изпълнение са по избор.
Ще бъдат присъдени диплом и първа, втора, трета и поощрителна наградиза всяка кетегория.
Творбите се изпращат до 15.12.21 на фейсбук страница: конкурс Рождество Христово. В лично съобщение трябва да се посочат трите имена, възраст на автора, име на рисунката, техника на изпълнение и размери, адрес – пощенски и електронен, име на училището, школата или ръководителя, ако има такива. Всички рисунки ще бъдат качени на фейсбук страницата на конкурса и на галерия „Арт Муза“.

Конкурсът ще се проведе онлайн поради мерките, свързани с Ковит ситуацията. Наградените и най-добрите рисунки ще бъдат показани на изложби в храм „Св. Ап. Андрей Първозвани”, галерия „Арт Муза“ и в сградата на община „Средец“, София.
Наградените и избраните участници за изложбите ще бъдат уведомени с имейл или съобщение във фейсбук и трябва да изпратят оригиналите на творбите до 20.12.21 на адрес: София офис на „Еконт“, ул. „Г. Раковски“ № 79 за Николинка Климукова, тел: 0877544662.

Наградите ще се връчат в (или) пред храм „Св. Ап. Андрей Първозвани” и (или) ще се изпратят по „Еконт“ след св. Литургия на 25.12.2021 г., а грамотите ще се изпратят по електронна поща.

Всички участници ще получат грамота за участие, а които са се потрудили усърдно за изработка на хубава рисунка за Божия слава, ще получат диплом за успешно представяне в конкурса. Диплом ще получат и ръководителите на школи. Неполучените лично грамоти и дипломи ще се изпратят по електронна поща или по Еконт след Нова година за сметка на участниците.

Молим желаещите да получат грамота да го заявят и да посочат адрес за изпращане. Наградените творби, подбрани за изложбите, остават за организаторите на конкурса с благотворителна цел.

Конкурсът ще се проведе на два етапа:
1. Изпращане на рисунките на фейсбук страница: конкурс Рождество Христово или на имейл до 15 декември 2021 г.
2. Избор на рисунки за изложбите до 16 декември и обявяване на резултатите.
3. Изпращане на избраните рисунки за участие в изложбите до 20 декември 2021 г. на адрес: „Еконт“, офис ул. „Г. Раковски“ № 79, Николинка Климукова (галерия „Арт Муза“).
Нина Климукова: 0877 544 662.
Фейсбук страница: конкурс Рождество Христово
Facebook: галерия Арт Муза
e-mail: art_muza@abv.bg

Източник: https://www.facebook.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova