Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученическо състезание по Религия се проведе в София

17.05.2022

Ученическо състезание по Религия се проведе в СофияНа 14 май в Зала „Екзарх Стефан“ на Софийска митрополия се проведе празнично състезание – викторина „Под знака на Възкресение Христово“. В него се включиха деца от Софийска епархия, изучаващи Религия-православие. Участваха ученици от първи до четвърти клас от София, Сливница, Радомир и Дупница.

Проявата беше официално открита от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който е инициатор на състезанието. Това е второто му издание, а първото се състоя през 2019 г. (тук). В приветствието си към участниците владиката им пожела да подходят към надпреварата като към възможност за среща със свои връстници и да се забавляват заедно. Тази година отборите имаха свои имена.

Възпитаниците на: ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, с преподавател Живка Мантаркова бяха отбор „Книжовник“; учениците от двете радомирски училища, НУ „Архимандрит Зиновий“ и ОУ „Христо Смирненски“, с преподавател Лидия Блажкова, образуваха отбор „Любомъдрие“. Децата от СОУ „Св. Кирил и Методий“ в гр. Сливница, с преподавател Жени Методиева, се обединиха в отбор „Благовестител“, а тези от 39 ОУ „Захарий Круша“ в София, с преподавател Екатерина Дочева, бяха отбор „Просветител“.

Състезанието се проведе в четири кръга. Жури на проявата бяха еп. Поликарп и учителките Милена Йоцова и Велина Андонова.

В продължение на два часа участниците редяха пъзел-икона, подреждаха правилно думите на тропара на Възкресение Христово, отговаряха на въпроси, свързани с Тайната вечеря, с Гетсиманската градина и с празника Възкресение Христово.

В залата присъстваха и родители на учениците, които се вълнуваха и радваха заедно с децата си.

В края на състезанието еп. Поликарп обяви резултатите от надпреварата. Той поздрави организаторите, ръководителите, родителите и участниците в празничното състезание и им пожела здраве и преуспяване в учението и духовните трудове.

Участниците в състезанието получиха грамота и подаръци.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova