Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Две жени се намират в тежко положение

Автор: http://milostiv.org/ | 17.05.2018

Две жени се намират в тежко положение Яна е млада жена от София. Заедно със своята болна майка Руска живеят под наем в столицата. Яна е „икономист по образование, но художник по душа”. Въпреки че обича картинното изкуство, от 1 г. тя се е отдала на грижи за майка си.

Руска е от Дулово и е на 78 г. От 3 години възрастната жена е претърпяла няколко мозъчни инсулта, довели я до 93 % инвалидност с чужда помощ, макар че дълго време беше оставена без личен асистент. Известно време братът и бащата на Яна помагат с грижите за Руска, но те почиват последователно. Така грижите за Руска падат изцяло върху Яна.

Това налага смяна на местожителството: от Дулово Яна премества майка си в София в своята квартира. Но младата жена е без близки и роднини, които да я подкрепят, а майка й не може да остава без човек до нея. Затова младата жена напуска работата си. Лечението на възрастната си майка поема за собствена сметка, защото от Здравната каса недофинансирането за случаите на инсулт е трайно, и изразходва всичките си спестявания; принудила се е да продаде скъпи лични вещи и картини.

Но проблемите вместо да намаляват, се увеличават: след посещение при лекар наскоро на Руска ѝ поставят нова диагноза – паркинсон. В същото време заради поредицата инсулти развива силна парадонтоза, от която и падат зъбите, а в корените настават възпалителни процеси. Решението за Руска е да ѝ бъдат изкарани всички корени и да ѝ се направят протези, за да може да се храни. За следващият вторник ѝ е насрочен час за спешна хирургична операция на зъбите, след което при възможност следва протезирането им.

От една година двете жени живеят с пенсията на Руска от 240 лв... През тази година благодарение на хора, които са проявили състрадание, двете жени са запазили квартирата си. Но това не променя болките на Руска и скърбите на дъщеря й, която е неотлъчно до нея и цени всеки ден и миг, прекаран с майка си.

Можем да помогнем на двете жени с хранителни продукти, които са им изчерпани, и сега са останали без нищо. От Яна научихме, че и битовите разходи няма да могат да си покрият, нито наема, нито тока. Всякаква помощ е от полза за жените. В новооткритата дарителска банкова сметка на Руска се събират средства в ОБ за прoтезиране на зъбите й:

IBAN: BG 96 SOMB 9130 10 65221201
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Руска Неделчева Костадинова

Телефон за връзка с Яна - 0888787210.


Удостоверителни документи за състоянието на Руска:

1. Епикриза:
, , , .

2. ТЕЛК:
, .

3. Дарителска банкова сметка:
,

Източник: http://milostiv.org
Снимка: http://milostiv.org

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova