Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Светлозар да изпрати детето си на първия учебен ден

05.09.2023

Да помогнем на Светлозар да изпрати детето си на първия учебен ден  Необходими са средства за храна, дрехи и учебници за сина на 49-годишния самотен родител.

Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Допреди четири години животът на Светлозар е бил напълно нормален, когато отива на лекар заради продължителни болки в областта на краката и чува диагноза, която преобръща целия му живот. От тогава до днес 49 годишния Светлозар Дончев се бори за живота си и този на двете си деца, за които след тежък развод сам се грижи. Бюргер е рядко съдово заболяване, което засяга артериите на горните и долните крайници и може да се стигне до тяхната ампутация. Въпреки че се наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар, той не спира да се бори, за да спаси от ампутация целите си ръце и крака.
Припомняме, че благодарение на огромната вълна от съпричастност и дарения само за няколко дни бяха събрани необходимите средства за животоспасяващата химиотерапия на самотния родител. В момента на Светлозар му предстои две месеца рехабилитация и след нея той ще може да сбъдне мечтата си и да се върне към нормалния си живот, ще може да работи и сам да се грижи децата си. До тогава, обаче Светлозар не може да работи, а инвалидната му пенсия в размер на 396 лв. не стига нито за храна, нито за покриване на наема на жилището, в което живее сам със 10 годишния си син, нито за учебници и тетрадки, за да може да го изпрати на училище.

Именно за това приятелите на Светльо решиха да организират последна дарителска кампания за него и 10 годишния му син. Необходими са 2 хил. лв. с които Светльо да плати наема на жилището си и да купи тетрадки, учебници и учебни пособия за 10 годишния си син. Приятелите на Светлозар призоваха всички хора с добри сърца заедно да помогнем на тежко болния самотния баща да изпрати сина си на първия учебен ден.

"Всяко направено добро се връща десетократно и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светльо и на сина му в този труден за тях момент", призоваха приятелите на Светльо. Те изказаха благодарност към всички, които досега се включиха в дарителските кампании и дадоха шанс и надежда за живот на младия баща.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар и сина му е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Източник: https://www.actualno.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova