Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворително с колело ще пропътува пътя Камино българинът Крум Крумов

11.09.2019

Благотворително с колело ще пропътува пътя Камино българинът Крум Крумов Пътят от Созопол до Сантяго де Компостела с колело реши да измине българинът Крум Крумов. Той тръгна от морското градче на 31 август и се очаква повече от 30 дни да отдели за предизвикателството. Часовите рамки и спортният стил са наложени поради благотворителния характер на пътуването. Общият брой на километрите е около 4700, като трасето минава през южната част на Европа с обща денивелация от над 50 000 метра.

Благотворителната акция се провежда в България и Полша едновременно. Средствата ще се събират с помощта на дарителските сметки на Християн и Невена.

„След осем години тръгвам отново на Камино, но този път от България, този път с колело и този път не само заради себе си. Каня Ви да споделите нашето Камино, което свързва България с европейските пътища на Св. Яков и продължава по класическото „френско“ Камино от Сан Жан до Сантяго. Каня Ви на едно сантиментално пътуване от вълшебния Созопол през бившите български земи на Беломорска Тракия, люлките на българската писменост – Солун и Охрид, автентичната Албания и цялото крайбрежие на Хърватска, оттам през Северна Италия, където ще се включа в един от европейските пътища Камино, прекосявайки Франция и достигайки до Сан Жан Пиед де Порт. Посвещавам пътуването си на естествената нужда да помагаме, която крепи света и сърцата ни. Две български деца, имат нужда от нашата помощ, за да получат шанса да изживеят детството и юношеството си пълноценно, да пораснат и да предадат нататък основните човешки добродетели.

Християн Христов е тригодишен сладур, който в края на 2018 е диагностициран със злокачествен тумор в мозъка, а след това и с хидроцефалия. Налага се операция в Русия, за която е нужна сумата от 33 425 евро. Благодарение на силна дарителска акция, организирана от община Тополовград са събрани 28 832 евро. Остават 4592 евро, които обаче не включват разходите по възстановяването на Християн. Семейството на Ици е в очакване да замине възможно най-скоро за Русия. Остатъка от сумата не включва също така присъствието на втори член от семейството по време на операцията. Нека заедно дарим пълноценен живот за Християн и семейството му.

Невена Родович ( 12 г. ) е изключителна комбинация от най-добрите черти на българския и полския народ. Дете на творци и артисти, Невена израсна пред очите ми в артистичното обкръжение на прекрасното си семейство. Едва започнала да изписва буквите, Невена вече записваше историите си с размах, въображение и рядко срещан богат речник. Днес Невенка рисува с по-голяма от всякога страст и вглъбеност, но е принудена да го прави с едно почти здраво око. Миналата година при Невена бе открит тумор на малкия мозък. След две спешни операции туморът е успешно отстранен, но след последвалата дълготрайна хидроцефалия е увреден очния нерв в дясното око почти изцяло, а на лявото – частично. Днес родителите и приятели на Невена се борят за това тя да възвърне зрението си. Започнато е експериментално лечение със стволови клетки в полска клиника, което ще трае пет месеца. Част от нужната сума вече е събрана, но остават 67 000 полски злоти ( около 15 500 евро ), които можем да помогнем да бъдат събрани”, споделя Крум Крумов.

Той определя себе си като мечтател-пътешественик, „freelancer”, преводач, запален триатлонист ( Ironman и Ironman 70.3 Finisher ). В живота си прави всичко, за да може да пътува и да спортува, за да се чувства свободен.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova