Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Митр. Киприан чете приказки в старозагорска детска градина

29.04.2022

Митр. Киприан чете приказки в старозагорска детска градинаСтарозагорският митрополит Киприан се включи в Седемнадесетото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора“. Той се организира от библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Община Стара Загора. Инициативата се състои в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема.

Митр. Киприан гостува на децата от старозагорската детска градина №3 „Ян Бибиян“, на които прочете приказката „Бърза работа“ от Ран Босилек. Не се казва дали това е любимо произведение на владиката или е избрано от учителките. В него се разказва за Ежко Бежко, който тръгнал да носи вода на болната Кума Лиса, но по пътя се поспирал на раздумки и така изминала цяла година. Накрая, пред прага на лисицата, се забързал, паднал и счупил стомната с вода.

По-късно децата изнесоха за госта си специално подготвена празнична програма, а владиката отговори на техни въпроси. Митр. Киприан донесе за всички подаръци, а си тръгна с керамична фигура, която получи от директорката на детската градина Андреана Танева за спомен от събитието.

В четенията с деца и ученици се включват поети, писатели, журналисти, студенти и библиотекари, актьори и общественици. „Четяща Стара Загора“ е част от Националната програма „Четяща България“ и от „Походът на книгите“, организиран ежегодно от Асоциация „Българска книга“ и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova