Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

„Заедно в Христа“ – православни младежи се събраха за първа национална среща в Стара Загора

08.10.2020

„Заедно в Христа“ – православни младежи се събраха за първа национална среща в Стара ЗагораПърва национална среща на православни младежи под надслов „Заедно в Христа“ се проведе този уикенд в Стара Загора. Тя бе организирана от Младежкия православен център „Св.Благовещение“ към Старозагорска света митрополия, със съдействието и благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В съботния 3 октомври, владиката откри форума с молебен в храм „Св. Козма Зографски“ – Старозагорски минерални бани, в съслужение с йеромонах Стефан Тричков от Троянския манастир и архимандрит Андроник (Христофор) – наместник на Свето-Покровския Балтско-Теодосиевски манастир в Балта, Украйна.

Над 30 участници във форума изслушаха докладите на дякон Цветан Атанасов – „Унинието и неговите причини“, отец Димитър Димитров – „Унинието и психологическите проблеми“ и отец Иван Генов – „Унинието и зависимостите“. Бяха обсъдени въпроси свързани с православието, младежките движения в християнството и възможностите за взаимодействие с различни социални организации.

Младежите посетиха и параклиса „Рождество на Пресвета Богородица“ в местността „Богородична стъпка“. В неделния ден те взеха молитвено участие в светата Литургия в Катедралния храм „Св.Николай“ – гр.Стара Загора. В края на службата архиереят връчи на Ангел Ангелов плакет на Старозагорска митрополия - за положения труд в организацията на събитието.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova