Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Банкери ще играят в благотворителен спектакъл в Стара Загора

19.12.2017

Банкери ще играят в благотворителен спектакъл в Стара Загора На 20 декември 2017 г. (сряда) от 19:00 ч. на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“, гр. Стара Загора ще бъде представена третата постановка на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ – „Шумки от вяра по диви пътеки“, изцяло с благотворителна мисия. Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата пиеса „Малкият принц“ и последвалата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Те бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки съвременен прочит на обичани детски приказки и намериха своите почитатели сред малки и големи. Събраните от първите две постановки над 300 000 лева бяха предоставени безвъзмездно за лечението на болни деца. Чрез тях се осигуриха терапии, помощни уреди и операции, които подобриха тяхното състояние.

Постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ преплита умело в себе си адаптация на три от вечните разкази на Николай Хайтов – „Римска делва“, „Пътеки“ и „Изпит“. Сценарият за постановката е написан специално за трупата от Оля Стоянова, която от години подкрепя каузата на „ПРОтегни ръка“. Режисьор на постановката е актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в подкрепа на благотворителната кауза. В героите от разказите на Хайтов се превъплътяват служители на ПроКредит, които ни връщат недалеч назад във времето, вярващи безрезервно в правдата, носещи в сърцата си любов и сила за живот. Убедени и отдадени до крайност на мисията да помагат за лечението на деца с тежки заболявания, те ще пътуват из цялата страна като планират да представят постановката в над 50 български града. Пред препълнена зала в Сатиричния театър в София на 7 юни се състоя официалната премиера на театралната постановка. Трупата вече започна своето благотворително турне из страната и вече гостува в Сливен, Хасково, Добрич, Пловдив, Асеновград, Русе, Бургас, Шумен и Варна. Събраните до момента над 50 000 лева дарения се предоставят изцяло за лечението на деца с различни увреждания от семейства с ниски доходи.

За представлението в гр. Стара Загора покани могат да се получат от офиса на ПроКредит Банк в града - бул. Цар Симеон Велики № 142, както и да се запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор). Повече информация за предстоящите представления може да видите на сайта на „Шумки от вяра по диви пътеки“.

Източник: http://www.starozagorci.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova