Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Нова социална услуга и телефон за доброволци в Стара Загора

20.03.2020

Нова социална услуга и телефон за доброволци в Стара ЗагораСоциалният патронаж и Диетичният стол ще доставят храна на възрастни хора, самотноживеещи и имащи необходимост от подкрепа. Създадена е организация за доставка и на лекарства, стана ясно от думите на кмета.

„Два са телефоните, на които доброволците могат да заявят своята готовност - 0885/ 90-12-12 и 042/614-614, на тези два номера ще събираме информация, за да имаме готовност с имена и телефони при необходимост“, обяви секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

„Детска млечна кухня продължава да работи, като се спазват всички хигиенни изисквания при приготвянето и доставката на храна в различните филиали. „Молбата ни е да не се получава струпване при получаването ѝ“, подчерта ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

Тя допълни, че към момента, Социалният патронаж обслужва около 350 души, а при необходимост, доставчиците ще приемат заявки за лекарства и стоки от първа необходимост от ползвателите му.

„Откриваме нова услуга - доставка на топла храна на трудноподвижни и самотни старозагорци, които са в много затруднено положение. Тя ще се приготвя от Диетичния стол и ще бъде доставяна в съдове за еднократна употреба. Стойността на менюто е около 3 лв.

Заявката ще бъде правена ден за ден и ще се заплаща в момента на доставка от заявителя“, даде подробности Сотирова. Телефонът, който ще използват заявителите е - 0885 36 30 77, Атанаска Ангелова.

„Напомням още един телефон - 0885/ 38-22-33, на него могат да се обаждат нуждаещите се самотни възрастни хора, които имат нужда и необходимост от закупуване на лекарства или други продукти.

На този номер те ще съобщават своя адрес, а длъжностни лица от Общината - специално обозначени, за да няма спекулации, ще съдействат с взимане на рецептурна книжка, рецепта или списък с продукти, както и доставката след това на поръчките“, допълни още Иванка Сотирова. На този телефон ще бъде подавана информация и за нужди на живущи в малките населени места в Общината.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova