Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Фестивал Хляб и Вино ще дари 2148 лв. на деца с ДЦП

15.12.2017

Фестивал Хляб и Вино ще дари 2148 лв. на деца с ДЦПЧетвъртото издание на фестивал „Хляб и Вино“, организиран от Парк-Хотел „Стара Загора“ и проведен в началото на декември, регистрира най-високата посещаемост досега и успя да събере от таксата за посетителски вход 2148 лв. Парите ще бъдат дарени до стотинка за лечението на 2 деца от Стара Загора – малкият Георги Стоилов – Гого, на 2,5 г. и Анна Кръстева на 6 години. Двете деца се лекуват в чужбина чрез скъпоструващи процедури със стволови клетки. Гого дори присъства със своите родители, които изразиха своята дълбока благодарност към своите съграждани за съпричастността към тежкото здравословно състояние на детето им.

Старт на фестивала и на коледно-новогодишното настроение даде фолклорен ансамбъл „Нашенци“ със самодейци от Народно читалище „Пробуда“ в с. Змейово. Приветствие към многобройните гости на фестивала отправи зам.кметът г-жа Ваня Сотирова. Винари от 14 престижни изби на България бяха изложили най-квалитетните си брандове за безплатна дегустация от гостите на фестивала – Братя Минкови, Домейн Менада, Домейн Бояр, Анжелус Естейт, Домейн Пещера, Черноморско злато Поморие, Санта Сара, Дамяница, ВИ Либера, Шато Коларово, Александра Естейт, ВИ Оряховица, Метро Кеш енд Кери. Интересен акцент във фестивала направиха сръбските плодови ракии и меласова водка „Духът на Сърбия“, произведени от Simex Original. Топ-готвачите на домакините от ресторант „Орфеида“, водени от шеф Минчо Минчев и на Метро Академия, начело с шеф Юри Велев, предприеха ударно готвене на гозби с вино, п+илешко, телешко и свинско месце, които гостите на фестивала с удоволствие дегустираха. В същото време от пещта на ресторант „Орфеида“ заизлизаха италиански пици като за световно, приготвени с много любов и вещина от световния шампион в раздел „Пица Класика“ Радо Кирязов и тазгодишния шампион от Международния шампионат по пица в София Иван Боянин. Радо Кирязов представи и новата си книга „Пица, хляб и страст“, която много от посетителите си закупиха с автограф и лични напътствия от автора. Кирязов беше отложил важно пътуване до Гана, където участва в обучения по елитна кулинария, за да се включи по традиция в старозагорския Фестивал „Хляб и Вино“. Сладкарите на престижния ресторант пък почерпиха гостите на фестивала с ръчно приготвени сладкиши. Достойно се представиха с разядки и десерти учениците от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“.

Пекарите на ресторант „Орфеида“ пък бяха замесили с жива закваска и изпекли над 200 хляба – с лимец, със сушени домати, с подправки, с ядки и така нататък. Атракция за най-малките посетители беше замесването на специална обредна погача с просфора под вещото ръководство на Ралица от Мрежа „Хлебни къщи“. С нейна помощ децата изпекоха своите произведения и след това сладко си ги похапнаха. Квалитетните деликатесни колбаси на „Кумир СИ“ поставиха щанда на авторитетните месопреработватели под истинска обсада от желаещи да дегустират новата им продукция.

Източник: http://dolap.bg
Снимка: http://dolap.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova