Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна Рождественска инициатива в помощ на дете, болно от левкемия

30.11.2021

Благотворителна Рождественска инициатива в помощ на дете, болно от левкемияСтотици картички, играчки и коледна украса подредиха децата от Неделното училище и Ателието по иконопис в храм „Света Троица“ в Стара Загора, за своя Пети рождественски благотворителен базар, който започна на 28 ноември. Събраните средства ще подпомогнат лечението на Ромина – деветгодишно момиченце, болно от левкемия. (Повече за лечението на Ромина – тук).

Благотворителната кауза спечели сърцата на мнозина. Малките християни бързо получиха подкрепа от своите родители, от близки и приятели.

Инициативите на Неделното училище към старозагорския храм „Света Троица“ имат не само конкретна благотворителна цел. По традиция те са част от възпитанието на малките християни. Показват им на практика връзката между вяра и дела, учат ги на състрадание и им помагат да отворят сърцата си за болката на страдащия ближен.

Към инициативата на децата от Неделното училище при храм „Света Троица“ се присъединиха от Центъра за специална образователна подкрепа – Стара Загора; ДГ № 55 „Незабравка“ в с. Хан Аспарухово; „Картичкофурии – блог за предизвикателства, идеи и вдъхновение“.

Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ също подкрепи благотворителната кауза и ще закупи сто броя от коледните картички. Те ще бъдат изпратени като Рождественски поздрав до архиереите на БПЦ, до администрацията и преподаватели на Софийския университет, както и до приятели на факултета. Наред с пожеланията за Рождество Христово ръководството на Богословския факултет чрез картичките ще разкаже за благотворителното начинание в помощ на деветгодишната Ромина. На гърба на благотворителните изделия е отбелязана банковата сметка в помощ на Ромина. Всяка картичка носи печата на храм „Света Троица“ – Стара Загора, както и невидимия за очите печат на любовта и съпричастието.

Касичка за събиране на дарения за болното дете е поставена до Рождественската елха в параклиса на Богословския факултет на СУ.

Фейсбук страница на базара – тук.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova