Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволен отряд помага на нуждаещи се в София и околностите

29.02.2016

 Доброволен отряд помага на нуждаещи се в София и околностите В рубриката “Търси доброто” тази седмица ще ви срещнем с доброволен отряд, който помага на нуждаещи се хора в София и околните населени места. Там където има беда, Стефан Грънчаров и неговите приятели се притичат на помощ. Повече за доброто в човешки образ вижте в репортажа на Владимир Христовски и оператора Иван Сребреков.

Въпреки студеното време и дъжда, заварваме Стефан Грънчаров и приятелите му да цепят дърва за нуждаещи се в софийското село Негован. Доброволците поставят и бодлива тел над оградата, която преди дни опънали и укрепили, след като семейство станало обект на набези от крадци. Тогава злосторници задигнали от самотна майка, отглеждаща болния си син, дърва и керемиди, оставяйки след себе си оградата съборена.

“Имаше керемиди навсякъде и такива натрошени и цели. Събрахме ги в чували. Едни ги поръсихме като пътека, други наредихме тук. Също така събрахме малко останали дърва, поизкършихме стари клони, само и само да има с какво да се отоплява семейството”, разказа Стефан Грънчаров.

Ани отглежда сама 32-годишния си син, който е парализиран след прекаран инсулт. Жената се притесни от присъствието на камерата ни и не пожела да застане пред нея. Запитахме доброволния екип какво обединява момчетата в благородната кауза да помагат, без да търсят отплата.

“Нашата идея е да помагаме на хората, тъй като никой не се грижи за тях. Държавата е абдикирала от тях. Виждате майката стои тук, рони сълзи, притеснена е, страхува се”, отговори Стефан Грънчаров.

Стефан обяснява, че работата им в Негован не е приключила и преди да дойде следващата зима, ще направят за Ани постройка за складиране на дървата за огрев. Бърза да се похвали, че до дни ще дадат и 200 лева на момиче, което страда от астма, като сумата й е необходима за изследвания. Заявява, че за него и приятелите му не е проблем да изчистят мазе, да напазаруват, да нацепят дърва, вместо безцелно да ходят по кафенета и веселия. На тръгване Стефан е категоричен, че ще продължават да помагат на хората и да проправят път на доброто.

Източник: http://bnt.bg
Снимка: http://bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova