Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

За броени часове жителите на Свищов събраха и изпратиха бус с продукти от първа необходимост за бедстващите турски граждани

10.02.2023

За броени часове жителите на Свищов събраха и изпратиха бус с продукти от първа необходимост за бедстващите турски гражданиДве благотворителни инициативи за броени часове събраха бус с дарения за бедстващите турски граждани, от жителите на Свищов. Двете инициативи бяха организирани независимо една от друга, от зам.-кмета на община Свищов Бедри Алиев и ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, но изключително бързо намериха отзвук в съпричастната свищовска общественост. Дарените хранителни продукти, консерви, бебешки пюрета и каши, санитарни принадлежности, одеяла, топли дрехи, шапки, ръкавици и обувки напълниха един бус с продукти от първа необходимост, които потеглиха за южната ни съседка, в помощ на засегнатите от опустошителните земетресения турски граждани.

Към този момент Община Свищов е изразила своята съпричастност към Република Турция и готовността си за съдействие в този труден момент. Проведени са разговори с посолството на Турция в България и с посланика на България в Турция Н. Пр. Ангел Чолаков. В разговорите е уточнена необходимост от финансова помощ, с която Община Свищов би могла да окаже подкрепа в тази трагичната за Република Турция ситуация. В тази връзка кметът на Свищов д-р Генчо Генчев съобщи, че на предстоящата сесия на Общински съвет – Свищов ще бъде внесено предложение за предоставянето на финансови средства в размер на 5 хиляди евро, които да бъдат преведени по сметката на посолството на Турция в България.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova